Eerste steenlegging voor het nieuwe onderkomen van de werkplaats voor mindervaliden.
Eerste steenlegging voor het nieuwe onderkomen van de werkplaats voor mindervaliden. Oude foto

Sociale werkplaats

Venray | Deze foto is genomen op 27 oktober 1961 bij gelegenheid van de eerste steenlegging voor het nieuwe onderkomen van de werkplaats voor mindervaliden.

Nog voor de winter van 1961/1962 moest de nieuwe werkplek voor deze mensen onder dak zijn. Aan de Kruisstraat stond een noodgebouw dat veel te klein was geworden door de groei van het aantal mensen dat uit de hele streek hier werkgelegenheid vond. Er werden grote producties vervaardigd en de nieuwbouw werd hoog tijd. De nieuwe werkplaats zou gespecialiseerd worden in de toelevering en afwerking van verschillende producten van de Venrayse industrie. Doordat de mensen meer werkruimte kregen, kon er efficiƫnter gewerkt worden in een omgeving die volkomen zou worden aangepast aan de wensen en behoeften van de mindervaliden. Op 15 november 1962 werd de nieuwe werkplaats geopend door staatssecretaris Bauke Roolvink van het ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid. De toenmalige directeur was Paul Rippe. Hij is tot 1989 en daarmee 30 jaar directeur geweest van de sociale werkvoorziening in Venray. Paul overleed in 2015. Links staat architect Colsen, daarnaast aannemer Handrie Dinghs uit Castenray en vervolgens zijn zoon Antoon die in het aannemersbedrijf werkte. De andere twee zijn uitvoerders van de firma Dinghs.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray