Afbeelding
Foto:

Installatie prinsen weer live op tv

Venray | De installatie van de nieuwe prins van vastelaovesvereniging de Piëlhaas en de andere prinsen in de gemeente Venray is zaterdag 22 februari weer voor iedereen live te volgen op tv en Facebook. Peel en Maas TV doet ook dit jaar weer samen met Wim Wijnhoven van Audica Video uit Blitterswijck rechtstreeks verslag van de ludieke machtsoverdracht.

De sleuteloverdracht is traditioneel het begin van de Venrayse vastelaovend. Bij de installatie op carnavalszaterdag in een bomvolle schouwburg zijn zowel het gemeentebestuur als alle prinsen, vorsten en raden van elf van Venray en zijn kerkdorpen present. Het programma rond de machtsoverdracht van burgemeester en opperpiëlhaas Luc Winants aan de doorluchtige hoogheden van Venray vindt plaats in de grote zaal van de schouwburg.

Peel en Maas TV pakt tijdens de carnavalsdagen extra uit, met onder meer ook een live-verslag van de grote optocht in Venray op carnavalsmaandag 24 februari en dagelijkse foto- en tv-reportages. De exacte tijden van de diverse uitzendingen worden binnenkort bekendgemaakt.

Komende zaterdag wordt ook de opvolger van prins Rob I (Arts) van vastelaovesvereniging De Piëlhaas in de Venrayse schouwburg gepresenteerd. Een verslag van de prinsenproclamatie is komende maandag in de dagelijkse cyclus van Peel en Maas TV te zien.

Op de foto prins Rob I samen met zijn adjudanten Berry Fransen en Twan Peeters. Foto archief Peel en Maas/ Henk Lammen.