Concert 75 jaar bevrijding

Venray | In het kader van Venray Viert 75 jaar Vrijheid houden het Ragazze Quartet, het Videocollectief 33 1/3 en zangers van het Nederlands Kamerkoor op zondag 8 maart vanaf 15.30 uur het concert Black Angels in Schouwburg Venray.

'Vieren' is niet alleen terugblikken maar ook het bewust worden van de noodzaak om vooruit te zien en om ontwikkelingen, die onze vrijheid bedreigen, tijdig te onderkennen en af te weren.

Concert Black Angels in Schouwburg Venray

Het bewaken van vrijheid is voor een democratische samenleving een must. Het concertprogramma Black Angels doorgrondt in een tijd waar oorlog en dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, het systeem achter de terreur. Op een bijzondere muzikale wijze wordt uitdrukking gegeven aan het verhaal van bedreiging, destructie, opbouw en verzoening. Dit concert prikkelt de toehoorder om na afloop in de foyer over de inhoud van het concert in gesprek te gaan.

De uitvoerenden zijn daarbij aanwezig. Voor meer informatie zie www.schouwburgvenray/programma/8maart 2020 of www.ragazze quartet black angels of Facebook: RagazzeQuartet black-angels.

Programma: Benjamin Britten Strijkkwartet no. 1 in D groot (bedreiging) Georg Crumb Black Angels (destructie) Arvo Pärt And One of the Pharisees voor drie stemmen (opbouw en verzoening) met video-projecties die de muzikale uitvoering transformeren tot een theatrale voorstelling. Muziek en beeld komen op gelijkwaardige wijze samen. Het programma kent geen pauze.

Het Venrays Museum en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Kring Venray, ondersteunt door Kunst in de Kamer kring Venray en Theehuisconcerten Venray initieerden dit concert.

Literair Café Venray, Adelbert Vereniging Venray en Schouwburg Venray dragen mede het initiatief. De uitvoering wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Venray.

Kaarten voor dit concert kunnen gereserveerd worden via de website www.schouwburgvenray.nl, telefoon (0478)530999 of tijdens openingstijden van de kassa.