Asteria-manager Jaco Nabuurs feliciteert Leen Heldens met het winnen van de hoofdprijs van de kerstpuzzel.
Asteria-manager Jaco Nabuurs feliciteert Leen Heldens met het winnen van de hoofdprijs van de kerstpuzzel. Foto: Willem Menting

Leen wint hoofdprijs puzzel

Venray | Leen Heldens uit Oirlo is dinsdagochtend voor Hotel Asteria gekroond tot winnares van de monsterpuzzel. De puzzel was opgenomen in de kersteditie van nieuwsblad Peel en Maas.

De 73-jarige Heldens behoort tot de trouwe deelnemers van de monsterpuzzel. "Ik puzzel sowieso graag. Voor de monsterpuzzel ga ik altijd even zitten. Jammer genoeg verschijnt er maar twee keer per jaar een grote puzzel in Peel en Maas." Heldens ontving van manager Jaco Nabuurs van Hotel Asteria als winnares van de hoofdprijs een proeverijmenu voor twee personen. "Je kunt hier heerlijk eten. Ik ben met kerst nog geweest en ook tijdens carnaval hebben we hier gegeten", zegt Heldens enthousiast.

Ook de overige prijzen (vrijkaarten Wereldpaviljoen Steyl en Oorlogsmuseum Overloon, boekenbon van Roojboek en het Venrays Monopolyspel, beschikbaar gesteld door Plus Guido van Dijck in Landweert) zijn inmiddels overhandigd aan de andere prijswinnaars. De kerstpuzzel werd door ruim driehonderd puzzelaars ingevuld. De ene stuurde de oplossing via mail in, de ander via de post. De oplossing van de monsterpuzzel was: 'Geloof het maar, kerstmis is het leukste feest van het jaar'.

Eind maart, als Peel en Maas zijn 140-jarig bestaan als nieuwsblad van Venray viert, mogen de trouwe puzzelaars zich buigen over een nieuwe monsterpuzzel, verklapt hoofdredacteur Ron Koenen alvast. "We doen er veel mensen een plezier mee, en het jubileum is een mooie aanleiding om onze abonnees met een extra monsterpuzzel te verrassen."