Theo Nellen slaat volgend jaar over

Theo Nellen slaat volgend jaar over

HEIDE | Het is nu al duidelijk dat Theo Nellen over een jaar zijn Limburgse buuttetitel niet verdedigt.

"De meesten slaan een jaar over", weet Nellen. "Het is best intensief allemaal. En ik moet tussendoor gewoon werken", lacht de technicus bij de Zorggroep. "Ik ben al met iets nieuws bezig. Maar dat is pas het beginstadium. Ik ben lid van de buutacademie Ysselsteyn. Je luistert naar elkaar, geeft elkaar tips. Maar uiteindelijk wordt het een verhaal van jezelf, een verhaal dat past bij jou. Het mag hoogstens elf minuten duren. Het is meestal veel schrappen. De regels zijn zelfs zo, dat als je meer dan elf minuten nodig hebt, je de grap wel mag afmaken, maar voor de jury telt die niet meer mee."
Het verschil tussen Brabantse en Limburgse buuts? "De Brabanders zijn vrijer in hun keuze, gaan vaak wat verder. Kunnen daardoor wat makkelijker de lachers op hun hand krijgen. Dat kan in een finale het verschil maken."

En waarom het Frits Rits der en niet de Kleermaker is? "Dat heeft te maken met een verschrijving", lacht Nellen. "Eigenlijk is het de, maar ooit stond er ergens der opgeschreven. Dat hebben we toen maar zo gelaten. Hahaha."