Eric Thielen van Lamberdina's Hoeve ontvangt de publieksprijs in Schouwburg Venray uit handen van Edwin de Bruijn van Rabobank Horst-Vernay.
Eric Thielen van Lamberdina's Hoeve ontvangt de publieksprijs in Schouwburg Venray uit handen van Edwin de Bruijn van Rabobank Horst-Vernay. Foto: Marcel Hakvoort

Video: Lamberdina's Hoeve in de prijzen

Venray | De twinkeling in zijn ogen verraadt veel. Eric Thielen geniet als hij 'zijn dames' ziet scharrelen door de modder. De kippen hebben op zijn Lamberdina's Hoeve alle ruimte en de innovatieve manier van werken doet de pluimveehouder goed. "We gaan hier weer helemaal terug naar de roots", zegt Thielen met gevoel voor historie.

Door Willem Menting

Thielen leeft de laatste dagen sowieso op een roze wolk. De ondernemer uit Castenray was op donderdagavond 9 januari de grote winnaar van de Venrayse ondernemersprijzen. Lamberdina's Hoeve won zowel de Rabobank Publieksprijs als de felbegeerde Loek Nelissenprijs. Samen met Pit voor jouw administratie, Expert Venray-Deurne-Horst, Kusters 2.0, Gastrobar TOF en De Mulder Keukens op Maat maakte Lamberdina's Hoeve kans op de prijzen. Burgemeester Luc Winants had lovende woorden over voor Thielen en zijn bedrijf tijdens de uitreiking in Schouwburg Venray: "Grensverleggender dan Lamberdina's Hoeve kun je niet zijn. Eric is een visionair die niet denkt in problemen maar in uitdagingen en in oplossingen. Hij is een verbinder en een ondernemer die grenzen verlegt."

De erkenning voelt voor Thielen als een beloning voor het harde werk dat hij en zijn team al die jaren hebben geleverd. "Het is heel bijzonder om deze prijzen in ontvangst te nemen. Het is ook bijzonder om beide prijzen te winnen. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Wel gehoopt." Grenzen verleggen is precies was Thielen met zijn Lamberdina's Hoeve doet. Zijn biologische en duurzame hoeve aan de Wusterweg in Castenray telt veertien stallen met ieder 2850 kippen. "Mijn dames hebben alle vrijheid. Ze kunnen scharrelen op de grasvelden, genieten van de fruitbomen en als het regent zitten ze binnen op stok. Nu heeft het deze week flink geregend en dan vinden de kippen het heerlijk om in de modder te scharrelen. En ze zorgen voor een heerlijk biologisch eitje." Thielen praat honderduit en vol passie over zijn manier van werken. "We willen zorg dragen voor dieren, mensen, natuur en omgeving. De dames hebben een volwaardige manier van leven. Daarnaast wil ik mijn verhaal vertellen. Ik wil de wereld laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd op een duurzame manier. In samenwerking met alle betrokken partijen hebben we het ultieme leefklimaat gerealiseerd voor de kip en daarmee ook het allerbeste ei."

Thielen is de derde generatie die aan het roer staat van een boerenbedrijf. De hoeve is vernoemd naar zijn oma Lamberdina. De generaties hebben allemaal één grote liefde: kippen. Eric Thielen nam het bedrijf in 1995 over van zijn vader. "In al die jaren is er ontzettend veel veranderd. Pa en ma zouden dit geweldig hebben gevonden. Ik zou het succes graag met ze delen."

Lees verder op pagina 13.

Afbeelding
Afbeelding