Vierde The Lions Sings Tonight

Venray | Zet met vette letters in je (digitale) agenda: 8 maart 2020, The Lion Sings Tonight, aflevering 4. Voor lokale talenten, van jong tot ouder, een podium om zich te presenteren en om met anderen samen te spelen. Voor het publiek een middag vol muziek in een ongedwongen huiskamersfeer. Net als vorig jaar vindt The Lion Sings Tonight 4 (TLST4) plaats in de zaal van BRL/Odeon, aan de Hoenderstraat in Venray.

De line-up is rond, de kaartverkoop start binnenkort. Welke bands, trio's, duo's en solisten er dit jaar op het podium staan? Houd de Facebookpagina van TLST in de gaten. Daarop presenteren de acts zich komende weken. Om een indruk te geven van het minifestival zijn er onder de noemer Throwback Thursday-filmpjes te zien van optredens tijdens één van de vorige drie edities.


De opzet van aflevering 4 is dezelfde als de voorgaande jaren. Elke band, duo of solist speelt een klein setje van ongeveer vijf nummers. Waarvan er één een relatie moet hebben met het centrale thema van dit jaar en dat is 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog 'vrijheid'.


Een andere 'opdracht' is om samenwerking te zoeken met één van de andere deelnemers of met een andere gastmuzikant. Die opzet staat garant voor een afwisselend programma en biedt een uitdaging voor de optredende acts.
De samenwerking zorgde voorgaande jaren al enkele keren voor muzikale verrassingen. En dat is ook de bedoeling van The Lion Sings Tonight.

"We willen wat meer zijn dan een verzameling coverbandjes", zegt Sander Brugmans, die samen met Bert Albers het minifestival organiseert. Daarom heeft The Lion vorig jaar ook subsidie ontvangen van het provinciaal fonds dat kleine podia en het spelen van eigen werk stimuleert. "Ook dit jaar hopen we weer een bijdrage van de provincie te ontvangen."

The Lion Sings Tonight begint 8 maart om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De voorverkoop voor TLST4 begint 1 februari. Een kaartje in de voorverkoop kost 10 euro. Aan de kassa op 8 maart 12,50 euro. Alle informatie over het minifestival is ook te vinden op de Facebookpagina.