Afbeelding
Persfoto

Expositie Flow in Odapark

Venray | In het Odapark in Venray is vanaf zondag 26 januari de expositie Flow te zien. Flow is een verbinding tussen drie Limburgse kunstenaars.

Curator Pascalle Mansvelders bracht drie Limburgse kunstenaressen bij elkaar. Deze vrouwen werken in verschillende disciplines, maar hun werk vertoont duidelijke overeenkomsten. Het continue proces waarin ze aan zelfonderzoek doen wordt zichtbaar in bijzondere werken. Daarin geven ze uitdrukking aan wat hun bezighoudt en aan het verhaal dat zij willen vertellen.

Hester van Tongerlo onderwerpt zichzelf aan experimenten die de ethische, sociale, persoonlijke en zelfs de fysieke grenzen van de mens onderzoeken. Door deze experimenten te documenteren en te tonen aan het publiek wordt de toeschouwer deelgenoot. Bewustwording is van essentieel belang in haar onderzoek.

De werken van Suzanne Berkers hebben geen vaste vorm maar kunnen veranderen of bewegen, in- of uitvouwen, verdwijnen en weer verschijnen. De grens tussen tijdgebonden en tijdloos in een terugkerend ritme van verleden, heden en toekomst maken haar werken poëtisch. Dat staat soms in schril contrast met de technische en mechanische elementen.

Op de foto's van Hélène Hermans is duidelijk de fascinatie te zien voor verborgen plekken en voor plaatsen die associaties oproepen en tijd doen vervagen. Flarden en beelden uit het verleden en heden komen letterlijk bovendrijven en vormen een nieuw beeld. De verstilde herinneringen doen beseffen dat niets verdwijnt zonder een spoor achter te laten. De expositie wordt geopend om 12.00 uur.

Flow is te zien tot en met 29 maart. De toegang tot het Odapark aan de Merseloseweg 117 in Venray en de tentoonstelling is gratis. Zie ook www.odapark.nl.

Foto: Hester van Tongerlo.