Zes woningen in
Smakt nog geen gelopen race


SMAKT | Hoe het hofje met woningen eruit komt te zien aan de Rector Cremersstraat in Smakt, staat nog in de sterren geschreven. Het plan dat aannemer en projectontwikkelaar Rob Claassen uit Bakel begin november aan Smakt voorlegde, vindt niet bij iedereen genade.

Dat plan behelst de bouw van vier starters- en twee seniorenwoningen. Tijdens de dorpsraadvergadering van maandag werd duidelijk dat de bouwgroep van de dorpsraad het hofje van Claassen minder vindt passen dan een ander plan met vijf woningen. "De gemeente Venray heeft beide plannen goedgekeurd", stelde Sjaak Koopmans van de bouwgroep. "Dus waarom zouden ze dan nu tegen dat andere plan zijn? Het brengt de gemeente meer geld in het laatje. De grondverkoop voor de vijf woningen brengt meer op dan als er zes moeten komen."
Dat Claassen met het oog op de portemonnee liever zes dan vijf woningen bouwt, behoeft geen nadere uitleg. "Maar het is niet aan de dorpsraad om een plan goed te keuren", vond voorzitter Peter Coppus. "Wel kunnen we meedenken, advies geven. Dat Claassen zegt het ene plan beter te kunnen exploiteren dan het andere, is een zaak tussen hem en de gemeente."

Een omwonende gaf al eerder aan zienswijze tegen het hofje in te dienen. Of er zienswijzen bij het vijfwoningen-plan op til staan, is onbekend. Coppus vindt dat de buurt nog eens geraadpleegd moet worden. "Als ze het prima vinden, vind ik het ook prima."