Dorpsraad wil ijsbaan behouden

SMAKT/HOLTHEES | Door de mogelijke verkoop van het Broek-perceel tussen Smakt en Holthees (pal achter het oorlogsmonument langs de Sint Jozeflaan) komt mogelijk het voortbestaan van de ijsbaan in gevaar. De dorpsraad onderneemt actie.

Op het laaggelegen vooral drassige perceel tussen het Afleidingskanaal en Broek is in de buurt van de school een gedeelte van de grond geschikt gemaakt voor een ijsbaan. Bij vorst kan daar worden geschaatst.

Nu Waterschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Boxmeer het perceel van 8.700 vierkante meter (grootte van bijna twee voetbalvelden) te koop hebben gezet, bestaat het gevaar dat de baan moet verdwijnen.

De huidige grondeigenaren staan nu toe dat een deel van het perceel als ijsbaan kan worden gebruikt. Om er zeker van te zijn dat de baan behouden blijft, overwoog de dorpsraad een moment het perceel zelf aan te kopen. Daarover zijn de meningen evenwel verdeeld.

Tevens lijkt er zich een koper te hebben aangediend. De nieuwe dorpsraad wil met de beoogd eigenaar in gesprek komen om de ijsbaan te kunnen behouden.