Afbeelding
eigen foto

Schoenmakerij Freek geopend

Venray | Freek van de Geer staat in de startblokken om zijn schoenmakerij aan de Stationsweg 157 in Venray te openen. Op woensdag 22 januari om 09.00 uur gaat Schoenmakerij Freek officieel open voor klanten. "Ik heb er ontzettend veel zin in, maar ben ook gezond gespannen", zegt Freek enthousiast.

Schoenmakerij Freek is op woensdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is de zaak op vrijdagavond extra geopend van 19.00 tot 21.00 uur. "Ik combineer de schoenmakerij met mijn werk als woningstoffeerder."

Sleutelservice

Bij Schoenmakerij Freek kan iedereen terecht voor schoenreparaties, maar ook tassen en portemonnees kunnen door schoenmaker Freek gemaakt worden. "Daarnaast heb ik ook een sleutelservice. Het is een combinatie die je vaak ziet in dit vak."

Het ambacht van schoenmaker wordt steeds minder beoefend. "Ik heb het vak in de praktijk geleerd bij Martin Lucassen in Venray en bij Ton Cornelissen in Malden. Zij hebben mij uitstekend begeleid, daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik ben dan ook klaar om aan de slag te gaan."


Bakfiets

Schoenmakerij Freek is gevestigd bij de woning aan de Stationsweg. Vanuit Venray gezien is de schoenmakerij het laatste huis aan de linkerkant voor het viaduct onder de A73 aan de doorgaande weg van Venray naar Oostrum. De locatie is te herkennen aan een authentieke bakfiets met een rode schoen erop. "Voordeel is dat deze locatie makkelijk bereikbaar is en aan de doorgaande weg ligt. Klanten kunnen naast het woonhuis gratis parkeren."

Schoenmakerij Freek is ook het adres voor sleutels en accessoires

Freek is van plan om het ambacht op zijn eigen unieke manier in te vullen. " Ik wil vooral uitblinken in service. De eerste klanten heb ik inmiddels al geholpen. Laat het werk maar komen, ik weet zeker deze schoenmakerij gaat slagen. Ik ga met veel enthousiasme dit avontuur aan."


Accessoires

Naast reparaties en sleutels verkoopt Schoenmaker Freek diverse accessoires. Het gaat dan onder meer om schoenzooltjes, schoenpoets, schoenveters en andere aanverwante producten. "De hoofdmoot blijft het repareren van schoeisel. Ik kijk er naar uit om klanten zo goed mogelijk te helpen."

Afbeelding