Lopend of met de fiets naar school

VENRAY | Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school. Die oproep doen de directies van de Klimboom en Montessorischool in de wijk Landweert aan de kinderen. Burgemeester en wethouders steunen de aansporing.

Omdat de verkeersveiligheid bij beide scholen bij het brengen en halen van kinderen met regelmaat in het geding is, kregen ouders en omwonenden onlangs een brief met maatregelen in de bus. Vooral foutparkeren is bij velen een doorn in het oog. Ouders parkeren hun auto's lukraak op groenstroken en grasveldjes om hun kroost maar zo dicht mogelijk bij de schoolingang af te kunnen zetten. Zelfs parkeren onder parkeertoestellen komt voor. Samenwerking Venray stelde in oktober vragen over de ongewenste situatie.
Burgemeester Hans Gilissen herkende de problematiek en hekelde het gedrag van de ouders die verkeersregels aan hun laars lappen. Ook zegde hij toe in gesprek te gaan met de scholen. De brief die 13 januari in de bussen viel, is daarvan het resultaat. Daarin staat ook dat het personeel niet langer meer de auto's in de parkeerhavens in de buurt van de scholen parkeert. Tevens wordt in de brief de meest ideale rijroute aangegeven voor het brengen en halen van kinderen. Daarbij vragen directies en gemeente aan ouders de kinderen wat verder van school af te zetten en ze op die plek ook weer op te halen. Bij de scholen zijn inmiddels twee parkeerhavens ingericht, uitsluitend bedoeld voor taxi's.

Tevens is afgesproken dat de scholen regelmatig de verkeersveiligheid bij de ouders onder de aandacht brengen. De politie voert op gezette tijden handhavingsacties uit.