Nationale Voorleesdagen

Venray | Luisteren naar voorlezen, spelen en zingen vinden kleuters heerlijk om te doen en met hun enthousiasme steken ze hun ouders aan.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, is er extra aandacht voor voorlezen. Veel peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kindcentra in Venray en Horst aan de Maas brengen tijdens deze periode een bezoek aan de bibliotheek. Het bezoek wordt een vvoorleesfeest vol voorlezen, spelen en zingen, waarbij het boek Moppereend, Prentenboek van het Jaar 2020, centraal staat.

Op woensdag 29 januari zijn peuters en kleuters welkom in de bibliotheken Horst en Venray. Vanaf 15.00 uur is er een interactieve voorleesactiviteit waarbij Moppereend centraal staat. Maak uw peuter lid van BiblioNu tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang gratis een vingerpopje van Moppereend.

Prentenboek van het jaar is Moppereend. Moppereend gaat in het boek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken worden allemaal aangestoken door het chagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven de eend groter en groter tot het een 'megantische' zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.