Set Up kopje onder in Gennep

Flamingo's 2-Set Up 4-0. Setstanden: 25-18 25-19 25-15 35-33.

Gennep | Set Up leed zaterdagavond een kansloze nederlaag bij Flamingo's in Gennep. De ploeg uit Meerlo ging met 4-0 onderuit. Ondanks de nederlaag handhaven de volleybalsters zich knap in de middenmoot van de promotieklasse C.

De eerste set begon Set Up al slordig en de ploeg stond al snel op achterstand: 10-8. Het juiste ritme ontbrak en de sterke blokkering van Flamingo's hielp de thuisploeg in het zadel: 13-8. De bezoekers kwamen nauwelijks onder de druk uit en de eerste set ging dan ook verloren: 25-18.

De tweede set leek wel een herhaling van de eerste. Wederom kon Set Up het blok van Flamingo's niet omzeilen. Via 6-3 en 11-6 werd de achterstand alleen maar groter. In de slotfase van de tweede set kwam Set Up nog wat terug, maar het was niet genoeg: 25-19. Ook in de derde set kwam Set Up niet in de wedstrijd. Flamingo's trok de set met 25-15 naar zich toe. Set Up kwam geen moment in de wedstrijd.

De vierde set begon, in tegenstelling tot de voorgaande sets, voortvarend voor Set Up. De bezoekers kwamen op 5-8 en tot 12-12 hield Set Up stand. Daarna schakelde Flamingo's een versnelling hoger en kon Set Up het tempo niet bijbenen. Set Up gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 24-23. Enkele setpunten werden overleefd en ook Set Up kreeg kansen om alsnog een punt te pakken. Uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind: 35-33.

Zaterdag speelt Set Up om 19.00 uur thuis tegen Volley Tilburg 3.