Anne Weijs zoekt namens Oranje Wit naar de juiste afspeelmogelijkheid.
Anne Weijs zoekt namens Oranje Wit naar de juiste afspeelmogelijkheid. Foto: Jolijn van Goch

Oranje Wit swingt in derby

De Peelkorf-Oranje Wit 9-16 (7-8). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel (2), Lisa Verlijsdonk (2), Lieke Thomassen (2), Fleur van Dijck, Floor Smits en Marly van Asten. Doelpunten Oranje Wit: Carlijn Bonants (5), Kim Hendrix (3), Dionne Drabbels (3), Maureen Drabbels (2), Aniek Drabbels (2) en Mandy Litjens.

Venray | De korfbalsters van Oranje Wit vierden zondagmiddag de terugkeer van sterkhouders Aniek Drabbels en Mandy Litjens met een overtuigende overwinning op De Peelkorf uit Ysselsteyn. De derby in sporthal De Wetteling in Venray werd met 9-16 gewonnen door de ploeg van trainer Edwin Griesheimer.

De overtuigende zege van Oranje Wit in de hoofdklasse kwam niet uit de lucht vallen. Voor het eerst in maanden stonden Aniek Drabbels en Mandy Litjens weer op het veld.

Het tweetal raakte in september betrokken bij een auto-ongeluk en een lang herstel volgde. "We hebben gelukkig geen botbreuken opgelopen, maar wel klachten die horen bij een whiplash", legt Drabbels uit. "Ik ben zelf fysiotherapeut dus ik weet wel een beetje hoe het werkt. Een dag na de wedstrijd had ik ook overal spierpijn. Dat heeft natuurlijk nog wel met het ongeval te maken. Hopelijk verdwijnen de klachten op termijn helemaal. Het was in ieder geval weer heel fijn om weer te kunnen korfballen. Als je dan meteen De Peelkorf verslaat in een derby, dan is dat al helemaal mooi."

Drabbels en Litjens behoren normaliter tot de vaste basiskrachten van Oranje Wit. Zonder het tweetal kende de Leunse equipe een lastig seizoen. "Ook Sofie de Mulder was er lang niet bij vanwege stage in het buitenland. De ploeg heeft uitstekende steun gehad van onder meer Nathalie Loenen en Anne Weijs (speelsters tweede team, red.). We konden natuurlijk geen spelers uit het tweede team blijven halen, zij moeten ook gewoon hun wedstrijden kunnen spelen. Gelukkig kunnen we nu weer met ons eigen team spelen en trainen."

De overwinning van zondagmiddag was de derde in de zaalcompetitie en op het veld werden drie van de acht wedstrijden gewonnen. In beide competities komt Oranje Wit uit in de hoofdklasse. "Voor veel mensen komt de winst op De Peelkorf uit de lucht vallen. Voor ons niet. We zijn perfect voorbereid door de trainer. We wisten hoe De Peelkorf zou gaan spelen en daar maakten we uitstekend gebruik van. We kwamen al snel in de wedstrijd op een 4-0 voorsprong."

Het duurde zondag lang voordat De Peelkorf op het scorebord stond. De korfbalsters uit Ysselsteyn kwamen pas na een kleine tien minuten korfballen tot scoren via een afstandsschot. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, maar Oranje Wit bleef makkelijk scoren, waardoor het verschil lang vier doelpunten bleef.

Ook na rust kwam Oranje Wit scherper uit de kleedkamer

Aan het einde van de eerste helft begon het plots te lopen bij De Peelkorf. Het team van Man-Kit Chan scoorde drie keer op rij en kwam voor rust terug tot 7-8. Na rust kon De Peelkorf het goede gevoel niet vasthouden. Oranje Wit kwam beter en scherper uit de kleedkamer voor de tweede helft. De thuisploeg was zoekende en het lukte vaak niet om de juiste keuzes te maken. Oranje Wit bleef juist scoren en in de eindfase vielen de doelpunten snel achter elkaar. De ploeg uit Ysselsteyn kwam slechts twee keer tot scoren in de tweede helft. Oranje Wit had daar minder moeite mee en vond de korf na rust acht keer: 9-16. "Een verdiende overwinning van ons", zei Drabbels. "Dit smaakt naar meer. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Er valt nog genoeg te winnen dit seizoen."

De Peelkorf speelt zondagmiddag in sporthal De Wetteling tegen Dakos uit Someren en Oranje Wit neemt het zondag om 17.35 uur uit op tegen Melderslo.

Afbeelding
Afbeelding