Bart Veldpaus (links) met leerlingen, docenten en Pappa Vidyakaar voor het Venray House.
Bart Veldpaus (links) met leerlingen, docenten en Pappa Vidyakaar voor het Venray House. Persfoto

Cheque Venray House

Thiruverkadu | De vier Dendron College-leerlingen en twee docenten die recent met Bart Veldpaus, de Venrayse voorzitter van de stichting Helpende Handen India, op bezoek zijn geweest bij het Helpende Handen-project in India, hebben een cheque aan Pappa Vidyakaar overhandigd.

De leerlingen hebben, voorafgaande aan deze reis, geld bij elkaar verdiend voor de aanschaf van enkele zonnepanelen en een warmwaterboiler. Pappa Steven: "Ik heb een grote wens. Om de kinderen van Kutty Pappaas goed te kunnen verzorgen hebben de verzorgsters warm water nodig. Zouden jullie daarvoor kunnen zorgen?"

Kutty Pappaas is een afdeling in het Venray House op de locatie Shantivanam, in het tempeldorpje Thiruverkadu. Dit Venray House-gebouw wordt momenteel op kosten van Helpende Handen geheel gerenoveerd. In het bijzondere huis wonen verstoten, kwetsbare kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met HIV-besmetting. De 'care-mothers' verzorgen deze kinderen. De faciliteiten zijn niet te vergelijken met voorzieningen voor dezelfde populatie kinderen in Nederland.

De leerlingen hebben, samen met hun drie begeleiders, ruim voor vertrek, voor hun ouders, broers en zusjes, oma's en opa's en enkele bekenden in het Huis van de Wijk in Horst, een uitgebreid Indiaas diner verzorgd.

Tijdens het eten vertelden de leerlingen over India en over hun motivatie om mee te gaan met deze India-reis. De leerlingen benaderden vervolgens, met succes, de gemeente Horst aan de Maas met de vraag of zij een bijdrage voor dit duurzame project zouden kunnen geven. Namens de gemeente was wethouder Thijs Kuipers uitgenodigd voor het India-diner. Hij overhandigde een cheque van 1000 euro.

Samen met de premie van Wilde Ganzen, Helpende Handen Venray, de donatie van de Gemeente Horst en de opbrengst van het diner konden de leerlingen een cheque van 2660 euro aan Pappa Steven overhandigen. Met dit bedrag kunnen de zonnepanelen en de warmwaterboiler aangeschaft worden.

Voor meer achtergrondinformatie en een uitgebreider verslag van deze reis kijk op de website www.helpendehandenindia.nl.

Afbeelding