Eerste Winterbier Festival Goesting

Venray | Aankomend weekend presenteert Proeflokaal Goesting de eerste editie van het Winterbier Festival. "Een festival geheel in het teken van bieren met een hartverwarmend karakter", meldt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting. Het festival vindt plaats in de binnentuin van het Oude Postkantoor in Venray.

Na de geslaagde derde editie van het Goesting Craft Beer Festival (GCBF) in september 2019 waren de initiatiefnemers toe aan een nieuwe uitdaging, daaruit is het Winterbier Festival ontstaan. De opzet van het Winterbier Festival wijkt wel af van het GCBF. Waar bij het GCBF alles in het teken staat van de aanwezige brouwerijen, geven op het Winterbier Festival geen brouwerijen acte de présence. Het draait volledig om de bieren.

Gedurende het festival passeren ruim tachtig, voornamelijk winterse, bieren de revue. Een aantal van die bieren is dusdanig uniek dat ze slechts op een bepaald moment op de dag op de tap zullen staan. Voor deze bieren telt dan ook op = op.

"Dat is een wezenlijk verschil met de opzet van het Craft Beer Festival, daar tappen de brouwers de bieren en heb je echt de kans kennis te maken met de aanwezige brouwerijen. Op het Winterbier Festival tappen de medewerkers van Goesting de bieren. Veel van deze bieren zijn echter dusdanig uniek dat er aan beleving niets zal ontbreken", weet Gijs Schapendonk.

Naast de bieren is er ook aan het eten gedacht. Dat wordt verzorgd door de voormalige uitbaters van het oude postkantoor. "De Taaafel heeft een kaart samengesteld met diverse streetfoodgerechten zodat er bourgondisch genoten kan worden van bier en spijs. Ook wanneer gasten iets anders wensen te drinken dan bier is dit mogelijk, er is een bar met diverse wijnen en zelfs hartverwarmende schnaps."

"Soort van kerstmarkt, maar dan met bier"

Het Winterbier Festival vindt buiten plaats, "Eigenlijk willen we proberen iedereen buiten te laten genieten van de mooie bieren en daarmee het winterse karakter van het evenement te vergroten, een soort van kerstmarkt, maar dan met bier", vervolgt Schapendonk. "Om dit te organiseren is een groot deel van het terrein overdekt en zijn er ruim 400 zitplaatsen. Om het nog iets aangenamer te maken, worden er volop heaters ingezet. De muzikale omlijsting is in handen van lokale artiesten die het sfeertje compleet zullen maken."

De zaterdageditie van het Winterbier Festival is uitverkocht. Voor de zondag zijn nog kaarten beschikbaar via de website www.venraytickets.nl. Een ticket van 15 euro geeft recht op toegang, een proefglas en vier bonnen.