Afbeelding
Foto:

Moment voor Talent bij De Bongerd

Venray | Er werd woensdagochtend fanatiek geknutseld, getimmerd en bovenal goed samengewerkt op basisschool De Bongerd in Venray. De 137 kinderen op de basisschool staken de handen uit de mouwen voor Moment voor Talent. "Ieder kind heeft talent, daar zijn wij sterk van overtuigd", legt Carla Comans, projectleider op De Bongerd, uit. "Tijdens Moment voor Talent kunnen kinderen hun talenten op een creatieve manier verder ontwikkelen."

Op de dag van Moment voor Talent wordt er volop aandacht besteed aan de ontwikkeling van talenten. Middels allerlei activiteiten die worden georganiseerd door de school gaan leerlingen van De Bongerd aan de slag. Ook de ouders dragen een steentje bij aan Moment voor Talent. Er wordt onder meer door vier groepjes hard gewerkt aan een 'gek huis'. Met hout, spijkers en andere bouwmaterialen gaan de groepjes aan de slag om een huis te bouwen. In een andere groep zitten de kinderen gemoedelijk in een kring en wordt er aan lichaam en geest gedacht. In weer een ander groepje wordt er fanatiek samengewerkt met elektrotechniek en in de gymzaal proberen kinderen tijdens de groene spelen hoepels door de cirkel te laten gaan zonder dat ze op de grond valt. Ook buiten het schoolgebouw wordt er hard gewerkt, zo ging er een groep kinderen naar restaurant BRL om zelf een maaltijd te koken.

Ieder kind kan op zijn of haar eigen manier hun talent tot uiting brengen. "Ik vind het erg leuk om met elektrotechniek bezig te zijn. We hebben net al lampjes laten branden en ook een ventilatortje laten draaien", legt de 11-jarige Krzysztof uit. Sem (11) uit groep 8 is fanatiek aan het timmeren geslagen. "Dit was de leukste opdracht. Of ik later ook wat met hout wil gaan doen weet ik niet."

"Vol energie en met vooral héél véél plezier werken kinderen via workshops aan bepaalde activiteiten. We vinden het belangrijk dat onze kinderen ook buiten de school werken, op deze manier maken ze kennis met de wereld om hen heen", vervolgt Comans.

Het Moment voor Talent wordt vier keer per jaar georganiseerd. "Kinderen, ouders en leerkrachten kijken ieder jaar uit naar deze momenten waarin we talenten delen, samenwerken, elkaar inspireren, leren en we de wereld van buiten naar binnen halen", besluit Comans. Foto's Willem Menting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding