Aanleg glasvezel in twee Venrayse wijken in september

VENRAY | De aanleg van glasvezel door GlaswebVenray in de wijken Vlakwater en Brabander kan pas in september starten. Het ontbreekt aan mankracht om het werk eerder uit te kunnen voeren.

De overbruggingsperiode komt de coöperatie overigens niet eens zo slecht uit. "We benutten de tijd om de financiën voor het project rond te krijgen", zei Anita Emonts maandagavond tijdens het dorpsradenoverleg in Heide. Het lid van het Kernteam van GlaswebVenray gaf tevens aan dat er nog een laatste campagne op touw wordt gezet om meer gezinnen in Vlakwater en Brabander te bewegen zich aan te sluiten bij de coöperatie.

In Vlakwater was het het minimumaantal deelnemers (30 procent) al behaald, in Brabander zijn daar nog enkele tientallen gezinnen voor nodig. "Dat moet geen probleem zijn", liet Emonts weten. Eerder was al duidelijk dat in de wijken Noord-West en een gedeelte van wijk Centrum het minimumaantal deelnemers niet is gehaald. GlawebVenray is inmiddels ook begonnen met het opzetten van een ledenraad.