Vervolg pag 3

'Inlezen, inleven'

Venray | Winants zei verder dat binnen de landbouw 'doordacht is geïnnoveerd en mest reduceren tot de juiste proporties'. Tevens stelde hij dat de tijd rijp is voor een tweede Floriade in de regio om alle vergaarde kennis onder de aandacht te brengen en te delen.

GLV-secretaris Mia Wegh adviseert Winants zich eerst maar eens in te lezen en in te leven aangaande de situatie in de gemeente Venray. "Het fan zijn van de landbouw zoals die zich manifesteert in Venray, getuigt van het ogen sluiten voor de werkelijkheid in Venray als meest veedichte gemeente van Nederland. Kijk naar de overlast en de aantasting van de leefomgeving." Ook over het roemen van landbouwinnovaties kapittelt Wegh Winants. "Luchtwassers die het niet doen zijn daarvan het wrange voorbeeld. Ze doen niet wat ze beloven. En wat te denken van mestfraude waar Venrayse bedrijven bij betrokken waren? Winants gaat volledig voorbij aan de verbindende rol die hij zou moeten hebben, door de omwonenden van intensieve veehouderijen gemakshalve maar te vergeten."
GLV wil snel een gesprek met de afgelopen dinsdag tot burgemeester benoemde Winants. Wegh: "De volgorde is dat hij zich eerst moet inlezen, dan inleven en dan praten."