'In Stadspark meer mogelijkheden'


VENRAY | Door wijziging van het bestemmingsplan van het Stadspark moeten jaarlijks vier tot zes activiteiten in de avonduren mogelijk worden. Die wens hebben Wilbert Jeuken van Schijt aan de Grens en Kees Teeuwen van het festival Kitsch.

In deze krant werden vorige week Stadspark (bij de Grote Kerk en achter het gemeentehuis) en Odapark door elkaar gehaald. In het Odapark zijn al avondactiviteiten mogelijk. Als de regels voor gebruik van het Stadspark worden verruimd, kunnen Schijt aan de Grens en Kitsch daar hun voordeel mee doen. Afgelopen augustus had Kitsch tijdens Schijt aan de Grens graag het avondprogramma in willen vullen. Maar de gemeente Venray wilde daar niet aan meewerken. "We hebben nog zienswijzen ingediend", zei Jeuken tijdens het praatprogramma Schijt draait doorrr!, dat zondag 29 december in de schouwburg werd gehouden. "Het is niet gelukt. Voor de volgende editie van Schijt aan de Grens (in 2021 red.) hopen we wel een avondprogramma in het Stadspark te mogen houden." Teeuwen onderstreepte de woorden van Jeuken. "We vragen niet om het Stadspark dag in dag uit vrij te maken. Maar iets meer mogelijkheden zou toch moeten kunnen."
Bekend is dat omwonenden niet staan te juichen bij ruimere mogelijkheden in het Stadspark.

Wat het Kitsch Festival betreft, dat wordt dit jaar voor de tweede keer in het Odapark gehouden. Stonden tijdens de eerste editie in 2018 vooral muziek, cultuur en culinair centraal, dit keer wordt ook nadrukkelijk de combinatie met kunst gemaakt.