Afbeelding
Persfoto

Scholierenlopen Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt op zaterdag 25 januari weer de jaarlijkse Scholierenlopen.

Leerlingen van de basisscholen strijden in die Peel en Maas TV Scholierenlopen om het winnen van de Vlakwaterbokaal en de beker voor de actiefste school.

De actiefste school is de school die procentueel met de meeste leerlingen deelneemt aan die jaarlijkse Scholierenlopen tijdens de Vlakwatercross. Wethouder Anne Thielen lost op de wedstrijdzaterdag het startschot van één der diverse wedstrijden van de scholieren. Deze wedstrijden beginnen om 11.30 uur.

Op zaterdag beginnen alle deelnemers en deelneemsters met een gezellige muzikale warming-up door Danshuis Venray, Danshuis Venray was bij het sportgala 2019 de winnaar van de Breedtesportprijs va de gemeente Venray. De warming-up van een schoolgroep wordt onmiddellijk gevolgd door de start van de wedstrijd voor de betreffende schoolgroep.

Ook dit jaar worden weer de estafettes voor de groepen 3 tot en met 8 gehouden. Elk team mag uit maximaal twee jongens bestaan. Voor de groepen 1 en 2 worden weer de 'hazenlopen' gehouden. Verder zijn er weer diverse nevenactiviteiten. Na afloop van elke wedstrijd ontvangen de deelnemers een herinnering aan deze 31ste Scholierenloop.

Na afloop van de wedstrijden wordt de wisselbeker voor de actiefste school uitgereikt en wordt bekendgemaakt welke school de nieuwe Vlakwaterbokaal heeft gewonnen.

Op de zaterdagen 11 en 18 januari vinden extra trainingen plaats voor de deelnemers aan de Scholierenlopen. Deze trainingen staan onder leiding van looptrainers van ATV Venray en zijn van 10.00 tot 11.00 uur. Hiervoor aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. De start is achter het gebouw van Jong Nederland aan de Kempweg.

Aanmelden geschiedt via de school. tot maandag 20 januari. Op de wedstrijddag kunnen scholieren zich nog aanmelden tot een half uur voor de betreffende loop..

Op zondag 26 januari zijn de Rühl Haegens Molenaar lange cross en de korte cross. Tevens worden die dag de Jumbo Winters jeugdlopen gehouden, De Vlakwatercross is voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Aanmelden via www.inschrijven.nl kan tot donderdag 23 januari, 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd.

De Vlakwatercross maakt al ruim een kwart eeuw deel uit van het LimBra-crosscircuit, waaraan een tiental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelneemt.