Mishandeling, vuurwerkoverlast en twee inbraken

Venray | Rond de jaarwisseling was het volgens politiechef Jan de Rooij 'behoorlijk druk in de regio Venray-Gennep'. De Rooij sprak volgens een woordvoerder van een 'drukkere avond en nacht dan voorgaande jaren'.

In de gehele regio waren tal van incidenten. In Venray werd er ingebroken op de Etnalaan en Kemperweg, in Molenhoek werden agenten bekogeld met vuurwerk en in Gennep werd de ruit van een politieauto vernield.

Met betrekking tot vuurwerkoverlast zijn er ook diverse incidenten geweest. In Venray werd aan de Kiosk een brievenbus in stukken aangetroffen. De brievenbus had schroeiplekken en dit was veroorzaakt doordat er vuurwerk in de brievenbus was gedaan. Aan De Kooy in Wanssum werd melding gemaakt van een brandje. De brandweer ging ter plaatse en uiteindelijk bleek dat er vuurwerkresten werden verbrand. Het brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden.

Ook in Molenhoek werd vuurwerk verbrand. Dat gaf daar veel stank- en rookoverlast. Daarnaast waren er in Venray zeven meldingen op oudejaarsavond over vuurwerkoverlast. Op het Schouwburgplein in Venray is op 1 januari rond 04.30 uur een 31-jarige man uit Venray aangehouden. De man wordt volgens de politie verdacht van mishandeling.

'Het was een drukke nacht voor de hulpdiensten in de regio. Er zijn geen politieagenten gewond geraakt', besluit de politiewoordvoerder.