Afbeelding
Persfoto

Eerste editie Rock am Maas

Horst | De eerst editie van Rock am Maas vindt plaats op zaterdag 18 april in de Mèrhal in Horst, waar de liefhebbers van rockmuziek kunnen genieten van optredens van LikeU2 (U2 tribute), Made in Japan (Deep Purple tribute), het eigen werk van Terra Nova (foto) en Ashtray Leaves en rockcovers van Limit en Bad Friday.

Inspiratiebron voor de organisatie vormt Rockpalast, hét populaire Duitse tv-muziekprogramma van weleer. Uitgezonden door de West-Deutscher Rundfunk (WDR), waren de live-registraties van deze rockconcerten immens populair in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, met optredens van zo'n beetje alle groten der aarde. Rainbow in 1977, Thin Lizzy in 1981, U2 in 1983 en Deep Purple in 1985 is een willekeurige greep uit de grote namen die de Rockpalast-bühne bestegen. Maar ook Nederlandse bands stonden bij Rockpalast op de planken, zoals Vitesse in 1979 en Golden Earring in 1982.

Op zaterdag 18 april 2020 wordt de Mèrthal in Horst omgetoverd in een heuse rockarena. "Natuurlijk, het genre is rock", zegt medeorganisatie Jan Paulissen. "Maar binnen deze bandbreedte zijn er natuurlijke meerdere smaken. Met een line-up van zes acts hopen we een breed publiek aan te spreken. In een festivalsfeer met twee podia en een foodarea kan het luisterend oor en het kijkend oog tijdens Rock am Maas maar liefst zes uur lang genieten van al het moois dat de afgelopen decennia aan rock heeft voorgebracht, voorgeschoteld door professionele bands die allemaal op de een of andere manier hun roots in Horst aan de Maas hebben."

Als headliners maken LikeU2 en Terra Nova hun opwachting. LikeU2 heeft de status als dé te boeken U2-tribute van Nederland. De band prijkte op posters van onder andere Bospop en Tributeland Eindhoven. Op dit moment tourt de band als een van de drie headliners van de gloednieuwe Legends Live Tour door heel Nederland. Terra Nova is in Nederland (nog) niet erg bekend, maar is verbonden aan het Italiaanse Frontiers Records. In 2005 werd de band herenigd en volgden albums als Escape, Come Alive, Reinvent Yourself en Raise Your Voice. Van de overige vier acts is Limit misschien het meest in het oog springend voor de oudere generatie. Limit, een begrip in de Horster muziekwereld van de jaren 80. Met haar eigenzinnig repertoire van covers en eigen werk was de muziekformatie jarenlang een trouwe klant bij vele sozen en festivals in de regio.

Tickets inclusief drie consumptiebonnen kosten in de voorverkoop 15 euro en aan de dagkassa 20 euro. Meer informatie: www.rockammaas.nl.