Antoniusveld in 2020 rookvrij

Antoniusveld in 2020 rookvrij

Venray | Gezondheidscentrum Antoniusveld is per 1 januari 2020 een rookvrij gezondheidscentrum. In het gebouw en op de parkeerplaats mag niet meer gerookt worden. Er wordt aan de gevel een bord geplaatst en bij de ingang van de parkeerplaats.

Alle zorgverleners binnen Antoniusveld nemen deel aan een de campagne Rookvrije Generatie. Dit kan in de werkomgeving bijvoorbeeld door patiƫnten te adviseren over of te begeleiden bij stoppen met roken en door de instelling waarin je werkt rookvrij te maken.

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Dit onder meer in aansluiting op de maatschappelijke beweging de Rookvrije Generatie. Volgens het Antoniusveld is het hard nodig. 'Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan. Elk jaar zo'n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar', laat het centrum weten.