Afbeelding
Foto: Vlakwatercross

'Grote deelname Vlakwatercross'

Venray | ATV Venray houdt in het weekeinde van 25 en 26 januari de 44e editie van de Vlakwatercross.

De organisatie spant zich ieder jaar in om jong en oud in beweging te krijgen door voor alle leeftijdscategorie├źn aantrekkelijke wedstrijden te organiseren. In de afgelopen jaren namen jaarlijks ongeveer duizend jongens en meisjes en mannen en vrouwen deel in de leeftijd van vier tot tachtig jaar. Deze brede opzet van de veldlopen op de verschillende parkoersen in het Vlakwaterbosgebied is inmiddels uitgegroeid tot een ware sportieve happening. Dit mede dankzij vrijwilligers die de organisatie letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden.

ATV Venray heeft voor de komende Vlakwatercross de steun weten te verwerven van het Raayland college om hun leerlingen te stimuleren deel te nemen aan de cross. Zij gaan op zondag aan de diverse wedstrijden deelnemen. Ook bedrijven hebben aangegeven hun medewerkers te stimuleren tot deelname of tot het ondersteunen van het streven de jeugd en ouderen meer te laten bewegen.

R├╝hl Haegens Molenaar vindt het van belang dat haar medewerkers aan sport doen en steunt de Vlakwatercross door het hoofdsponsorschap van de lange cross. Jumbo Winters en Peel en Maas TV Krant steunen al jaren de jeugdlopen op zaterdag en zondag.

Zonder deze steun en ook de steun van de gemeente Venray en andere sponsoren, zou het voor ATV Venray onmogelijk zijn om dit loopfestijn in het stadspark van Venray te kunnen organiseren. Danshuis Venray verzorgt de warming-up op zaterdag tijdens de diverse scholierenlopen. Op de zaterdagen 11 en 18 januari van 10.00 tot 11.00 uur zijn er voor de schooljeugd die wil deelnemen aan de Vlakwatercross extra trainingen op de parkoersen in Vlakwater.

Op zaterdag zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen. Verder zijn er weer de estafettes en nevenactiviteiten voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen. Aanmelden voor de scholierenlopen kan via de school tot maandag 20 januari. Op zondag 26 januari zijn de diverse lopen voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Aanmelden voor deelname op zondag kan via www.inschrijven.nl tot 23 januari 23.59 uur. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd.

De Vlakwatercross maakt deel uit van het LimBra crosscircuit. Informatie: www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl of info@atvvenray.nl.