Joyce Bovee viert deze week haar twintigste verjaardag.
Joyce Bovee viert deze week haar twintigste verjaardag. Foto: Marloes Verhoeven

Joyce Bovee

Ysselsteyn | De gemeente Venray mocht op de eerste dag van het nieuwe millennium helaas geen nieuwe baby verwelkomen. Het eerste kindje in 2000 werd pas geboren op zondagmorgen 2 januari om 04.30 uur. Gezond en wel kwam in huize Bovee aan de Dopheide 36 in Ysselsteyn Joyce ter wereld. Een kleine meid van 47 centimeter en 2600 gram. De gelukkige ouders Jos en Karin mochten bij het doen van de aangifte een kleine attentie van de gemeente Venray in ontvangst nemen. Nu twintig jaar later viert Joyce Bovee haar twintigste verjaardag en dat is best bijzonder. "Mijn ouders en opa's en oma's zijn er altijd heel trots op geweest dat ik de eerste baby van de nieuwe eeuw ben in de gemeente Venray", vertelt Joyce opgetogen.

Het nieuws werd twintig jaar geleden wereldkundig gemaakt via Peel en Maas. "Ik stond in de krant met een foto (kader, red.) en een kort artikel. Het stukje tekst heeft mijn moeder uitgeknipt en bewaard. Het zit in een fotoalbum met mijn babyfoto's. Het is wel speciaal om dat nog te hebben." Joyce roept doorgaans niet van de daken dat ze de eerste baby van het millennium is. "Ik weet natuurlijk wel dat het zo is, maar ik heb het destijds nooit zo meegemaakt. Het is ook zeker niet zo dat ik het tegen veel mensen vertel. Het is natuurlijk wel een grappig feitje."

YSSELSTEYN

Nu bij de start van het nieuwe decennium woont Joyce, samen met broertje Stef (18), nog altijd bij haar ouders in Ysselsteyn. Voorlopig ziet ze ook nog geen reden om te vertrekken. "Ik heb het heel goed thuis. Tijdens de feestdagen hebben we vooral ook lekker gegeten." Nu de feestdagen voor de meeste mensen achter de rug zijn, wacht voor Joyce nog haar te vieren verjaardag. "Het is niet heel handig om op 2 januari jarig te zijn. Iedereen heeft net de feestdagen gehad en dan wil ik ook graag nog mijn verjaardag vieren. Ik combineer het meestal met de verjaardag van mijn moeder. Ze is eind december jarig, we vieren het ook dit jaar weer gezellig samen."

NELIPAK

Momenteel loopt Joyce als assistent HRM stage bij Nelipak. Bij het Venrayse bedrijf is ze helemaal op haar plek. "Ik ben pas zes weken bezig, maar ik kan wel zeggen dat ik het er goed naar mijn zin heb. Ik krijg ook best wel wat verantwoordelijkheden. Daar ben ik wel blij mee. Sommige klasgenoten worden vooral gebruikt voor kopieerwerk. Ik ben voornamelijk bezig met het beantwoorden van vragen van personeel. Dat is natuurlijk ook onderdeel van de opleiding."

Aan het einde van dit studiejaar hoopt Joyce haar opleiding af te ronden. Of er nog een vervolgstudie komt, weet ze nog niet. "Op het roc in Nijmegen gaat het nu allemaal goed. Ik weet niet of ik een hbo-studie aankan. Op het Raayland College ben ik namelijk blijven zitten in het vierde jaar van de havo en voor de eindexamens ben ik gezakt. Na zes jaar op de middelbare school ben ik toen naar het roc gegaan. Aan de andere kant weet ik niet of ik nu al wil gaan werken. Ik ben nog jong, dus ik kan nog lang genoeg werken. Ik weet in ieder geval zeker dat ik geen wereldreis ga maken. Daar ben ik absoluut het type niet voor."

Joyce is daarnaast al jarenlang lid van korfbalvereniging De Peelkorf in Ysselsteyn. Ze is vaste waarde in het derde seniorenteam van de club. "In Ysselsteyn gaan de meisjes korfballen en de jongens voetballen. Ik haal veel plezier uit korfballen. We hebben ook een heel gezellig team." Naast korfballen gaat Joyce graag op stap met vriendinnen en sinds drieƫnhalf jaar heeft ze met vriendje Bram een nieuwe hobby. "Ik ken hem eigenlijk al veel langer en had nooit een oogje op hem, maar we raakten een keer aan de praat en toen bleek het toch een hele leuke jongen. Ik weet niet of hij mij al langer in het vizier had, daar hebben we het eigenlijk nooit over gehad. We hebben het in ieder geval heel leuk samen."

Ook met carnaval en Nieuwjaar is Joyce in haar favoriete Ysselsteyn te vinden. "Dit jaar gingen we net als vorig jaar naar Herberg De Peel. Ook met carnaval zijn we veel in de regio. Carnaval wordt ook door mijn ouders altijd fanatiek gevierd, daar ben ik echt mee opgegroeid. Ik sta ook altijd te trappelen om weer te gaan carnavallen."

Afbeelding
Afbeelding