Afbeelding
Foto: eigen foto

Ziekenhuisbedden voor Ghana

Venray | Begin 2019 verving VieCuri zijn ziekenhuisbedden. De oude bedden gingen bijna allemaal naar een goed doel, op zo'n 24 stuks na die 'in reserve' werden gehouden. Die 24 bedden, nachtkastjes en 4 oude kinderbedjes, gaan nu ook naar het goede doel, namelijk een plattelandsziekenhuis in Asuoso, Ghana.

Zaken die voor ons heel vanzelfsprekend zijn, zoals een dak boven je hoofd of schoon drinkwater, zijn dat in Ghana niet. De stichting Eyes on Ghana probeert hier met verschillende projecten verandering in te brengen. In 2017 is het nieuwe ziekenhuis geopend. Om dit mogelijk te maken zijn al eerder medische apparatuur en materialen geschonken. Het meeste nieuwe meubilair werd gemaakt in de lokale timmermanswerkplaats. Daarmee is het doel om aan meer bewoners van het platteland gezondheidszorg te kunnen bieden, bereikt.

"Een mooie kerstgedachte", aldus John Vrenssen die werkt op de Medisch Instrumentele Dienst (MID) van VieCuri. Hij is al langer betrokken bij het ziekenhuisproject in Ghana. "Ruim een half jaar geleden was ik nog in Ghana. VieCuri heeft al eerder apparatuur gestuurd, zoals bloeddrukmeters en een oud echo-apparaat. Onder de noemer 'Geef ze geen vis maar een hengel', heb ik toen voorlichting gegeven over het gebruik van de apparatuur. Ook hebben we enkele apparaten samen gerepareerd. Het project om de bedden te schenken, is door de MID samen met de Technische Dienst opgepakt."