'Bestemmingsplan Odapark wijzigen'

VENRAY | Verander het bestemmingsplan van het Odapark door activiteiten in de avond mogelijk te maken. Jaarlijks vier tot zes keer is genoeg. Dat geeft de cultuur in Venray meer ontwikkelmogelijkheden. Dat zeiden Wilbert Jeuken van Schijt aan de Grens en Kees Teeuwen van Kitsch zondag bij Schijt draait doorrr!.

Door Henk Baltussen

Jeuken en Teeuwen willen Schijt aan de Grens en Kitsch graag samen laten optrekken. De bedoeling is een avondprogramma vast onderdeel te laten uitmaken van Schijt aan de Grens, een provinciegrens-overschrijdend festival dat eens in de twee jaar in augustus op de agenda staat. Dat avondprogramma zou Kitsch graag willen invullen in het Odapark. Maar omdat in de avonduren geen activiteiten in het park zijn toegestaan, gaat die vlieger niet op. Afgelopen jaar had die samenwerking al gestalte moeten krijgen. Maar de gemeente Venray wilde niet tornen aan de regels van het bestemmingsplan. "We hebben nog zienswijzen ingediend", zei Jeuken. "Het is niet gelukt. Voor de volgende editie van Schijt aan de Grens hopen we wel in de avonduren gebruik van het Odapark te mogen maken. Ik kijk daarom wethouder Anne Thielen aan." Thielen, die aanwezig was bij Schijt draait doorrr!, gaf evenwel geen krimp.
Teeuwen van Kitsch onderstreepte de woorden van Jeuken. In 2018 was het eerste Kitsch Festival (muziek, theater, kunst en foodtrucks) overdag in het Odapark. Vorig jaar ging het vanwege de bestemmingsplanperikelen niet door. Teeuwen: "Bij de volgende editie van Schijt aan de Grens willen we met Kitsch op ontdekkingstocht naar kunst in het Odapark. Hopelijk wordt dat mogelijk."