Afbeelding
Persfoto

Jumping Indoor Leunen 2020

Kronenberg | Het eerste weekend van januari trekt paardensportvereniging Ons Genot Leunen weer in bij Equestrian Centre de Peelbergen, voor haar jaarlijks terugkerende springwedstrijd. Jumping Indoor Leunen valt elk jaar goed in de smaak bij de deelnemende ruiters en amazones. Dat is ook dit jaar weer te zien aan het aantal deelnemers.

Op vrijdag 3 januari start het sportweekend met het springen voor paarden, waarbij alle rubrieken aan bod komen, tot hindernissen van 1.35 meter hoogte. Daarna wordt 's avonds de paardensport verruild voor manegevoetbal, waarbij verschillende vriendenteams, bedrijven en ruiters het in toernooiverband tegen elkaar opnemen.

Zaterdagmiddag 4 januari worden, na de reguliere springwedstrijd, de hindernissen verhoogd tot 1.40 meter en vervolgens nemen de professionals het tegen elkaar op tijdens de grote prijs van Jumping Indoor Leunen. De winnaar van deze grote prijs neemt een cheque mee naar huis ter waarde van 750 euro. De zaterdag wordt afgesloten met een teamspringrubriek waarin niet alleen de paarden, maar ook de behendigheid van de ruiters op de proef wordt gesteld.

Op zondag 5 januari verschijnen de ponydeelnemers aan start. Jumping Indoor Leunen vindt plaats van 3 t/m 5 januari. De toegang is gratis