Wim Sniekers (links) en Rens Philipsen proosten als nieuwe uitbaters van Hulsman op een succesvol nieuw jaar.
Wim Sniekers (links) en Rens Philipsen proosten als nieuwe uitbaters van Hulsman op een succesvol nieuw jaar. Foto: Henk Lammen

'Hulsman wordt weer van Venray'

VENRAY | Als nieuwe huurder en kersverse bedrijfsleider willen Wim Sniekers uit Thorn en Rens Philipsen het wel van de daken schreeuwen: 'Het vermaarde eetcafé en hotel aan het Henseniusplein is back in town. Met nieuwe mensen gaan we er volop tegenaan.'

Door Henk Baltussen

Het trio dat de 'huiskamer van Venray' een okselfrisse doorstart laat maken, wordt gecompleteerd door Erwin Barten. Hij runt in Tilburg het restaurant Pannenkoekenparadijs en ontbreekt oudjaarsdag aan de stamtafel waar Sniekers en Philipsen hun verhaal doen. Een verhaal dat nieuw elan en bevlogenheid uitstraalt. Kortom: "We hebben er heel veel zin in."
Desalniettemin waren het tropenweken voor vooral Philipsen die vanaf 20 november in een rollercoaster belandde. Die dag werd bekend dat Hulsman failliet was verklaard. Als chef-kok en evenementenbegeleider stak hij vele jaren veel energie in Hulsman. "En dan is het ineens over. Het afscheid enkele dagen na het faillissement was heftig en emotioneel", verzucht Philipsen. Hij overwoog een moment de zaak over te nemen en liep vervolgens bij de curator Sniekers en Barten tegen het lijf. 'Waarom pakken we het niet met z'n drieën op', was uiteindelijk het plan. Philipsen kwam in een nieuwe achtbaan terecht met als resultaat een doorstart op 1 januari en volop nieuwe plannen. "En we gaan met vooral nieuwe mensen aan de slag", zegt Philipsen. Mijn vrouw Joyce gaat hier aan het werk, in de keuken komen enkele nieuwe mensen en Michelle Hulsman blijft hier werken. In totaal beginnen we met zo'n tien vaste medewerkers, aangevuld met een frisse club medewerkers."

De formule van weleer blijft goeddeels in stand. Enkele kleine veranderingen voeren de drie alvast door. De menukaart wordt vernieuwd, de zaak krijgt een frisse opknapbeurt en het interieur wordt hier en daar wat aangepast. "Hoofdzaak is dat Hulsman - die naam blijft overigens ook gewoon bestaan - een gezellige mix blijft van café en eetcafé", zegt Philipsen. "We willen het eten zoals de lunch nadrukkelijker op de kaart gaan zetten. In de zomer gaan we ook pannenkoeken serveren. Maar Hulsman blijft ook vooral café."
Pannenkoeken, dus. Dat is de specialiteit van Sniekers die de formule Pannenkoekenparadijs ontwikkelde. De man die in Thorn ooit een supermarkt had, bezit pannenkoekenrestaurants in het Duitse Brüggen en aan de voet van de Cauberg in Valkenburg waar hij ook hotel Gaudi uitbaat. "Nee, het is niet de bedoeling dat Hulsman een pannenkoekenrestaurant gaat worden", haast de 58-jarige horecaondernemer zich te zeggen. "Hulsman gaat door zoals het is geweest. Met goede ervaren mensen gaan we er weer een bruisend verhaal van maken. Hulsman wordt weer van Venray."