Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Diverse kerstconcerten in Venray en omgeving

December staat vaak in het teken van kerstconcerten. In Venray en de kerkdorpen worden de komende weken tal van concerten verzorgd door plaatselijke verenigingen.

Kerstsferen met Johnny Romein

Zanger Johnny Romein staat op zondag 23 december in De Witte Hoeve in de schijnwerpers met als slogan Johnny meets friends. Met acht artiesten uit heel Nederland gaat Romein deze avond optreden. Tevens wordt het feit dat hij 35 jaar in het vak zit gevierd. Liefhebbers van het levenslied komen deze avond volledig aan hun trekken.

Kaarten zijn via de website van de Witte Hoeve te reserveren. Ook zijn er diverse arrangementen inclusief overnachting. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoon (0478)581626.

Dorpsklank Castenray

Fanfare "Dorpsklank" uit Castenray organiseert op 16 december haar jaarlijkse kerstconcert in de kerk in Castenray.

Ieder jaar staat het kerstconcert in het teken van een thema, dit jaar is dit "Music by Light". Tijdens het kerstconcert spelen we verschillende muzikale stukken en zal de kerk speciaal uitgelicht worden. We willen aan iedereen een warm kerstgevoel overbrengen.

Het kerstconcert begint om 19.00 uur en de kerk is open vanaf 18.30 uur (entree is gratis).

Overloon

Fanfare Vriendenkring uit Overloon geeft op zondag 16 december vanaf 19.30 uur in de kerk in Overloon een kerstconcert met als thema Sssst….

Jasper van Rosmalen, eerste violist van het Metropole Orkest, gaat optreden tijdens het kerstconcert. Van Rosmalen leerde zijn vak aan de Conservatoria van Den Haag en Tilburg. In zijn loopbaan speelde hij onder meer bij Concertgebouw Orkest, Guido's Orchestra en Fanfare Korps Koninklijke Luchtmacht.

Verder treedt naast het fanfareorkest de combinatie O'GLEC op, bestaande uit Otto Pastors, Gijs Meijer, Léon van Reijmersdal, Eric van der Zanden, Claudia Kuenen en Cor van de Cruijsen. Deze Overloonse muzikanten hebben een achtergrond vanuit diverse bands waarbij de muziek en samenstellingen elkaar door jaren hebben gekruist. O'GLEC brengt verrassende muziek, waarbij ze een unieke klank neerzetten met onder andere mondharmonica, mandoline, akoestische gitaar en accordeon.

De fanfare staat onder leiding van Geert Mooren. Voor meer informatie en kaarten zie www.fanfarevriendenkring.nl.

Leunen

Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide verzorgt op zondag 23 december het jaarlijkse
kerstconcert in de kerk in Leunen.

Verschillende kerstklassiekers zullen tijdens het concert de revue passeren, alsook hedendaagse
arrangementen. Voor ieder wat wils! Na het concert is er een gezellig samenzijn onder het
genot van een glaasje glühwein.