Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Eerste kerstmarkt in Venray

Venray heeft dit jaar voor het eerst een groot opgezette kerstmarkt. Van vrijdag 21 tot en met (koop)zondag 23 december is het Henseniusplein omgetoverd in een sfeervolle kerstmarkt met leuke spulletjes, lekkere hapjes en uiteraard ontbreekt ook de Glühwein niet.

Met de kerstmarkt gaat aan lang gekoesterde wens in vervulling. Er worden op het plein 21 chalets geplaatst waar ondernemers hun kerstwaar aan de man proberen te brengen. Het plein wordt geheel in kerstsfeer aangekleed om de beleving nog mooier te maken.

Op een podium zullen alle drie de dagen muzikanten optreden om de sfeer te verhogen.

De kerstmarkt is geopend op vrijdag 21 december van 12.00 uur tot 21.00 uur, waarbij de burgemeester om 12.00 uur de kerstmarkt opent, ondersteund door de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Op zaterdag is de kerstmarkt geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 23 december 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Voorzitter Harrie Rongen van de Venrayse ondernemersvereniging is blij met de deelname van vooral Venrayse ondernemers aan de markt. "Ongeveer 80 procent komt uit Venray. Dat is heel mooi. Daarnaast zullen tijdens de kerstmarkt ook nog diverse draaiorgels door het centrum van Venray trekken."

Bijzonder op de markt is de oude arrenslee van Inalfa. "Bij de verhuizing van Inalfa zou de arrenslee bij het afval terecht zijn gekomen. Christ van den Munckhof van Peel en Maas heeft de arrenslee en rendieren zeker gesteld. Die gaan we nu een plek geven op de kerstmarkt. Voor de bezoekers is het leuk om in de arrenslee met de kerstman op de foto te gaan", aldus Harrie Rongen. "Peel en Maas gaat de arrenslee op de zondag ook gebruiken voor eigen promotie. Bedrijven die ook iets soortgelijks willen gaan doen op vrijdag en/of zaterdag, kunnen dit bij ons kenbaar maken."

Afbeelding
EPSON scanner image