Afbeelding
Foto: Foto Dom Melskens

Venray klaar voor de feestdagen

Venray is weer klaar voor de feestdagen. Na de succesvolle intocht van Sinterklaas en alle sintactiviteiten in aanloop naar 6 december, staat Venray nu helemaal in het teken van Kerstmis en winter.

Ook dit jaar zal de ijsbaan weer een prominente plek op het Schouwburgplein innemen. De ijsbaan is niet meer weg te denken in rondom de feestdagen in Venray. Op vrijdag 14 december gaat de ijsbaan open. Het schaatsplezier duurt dan voort tot zondag 6 december.

Nieuw dit jaar is de kerstmarkt. Voor het eerst wordt in het centrum van Venray een kerstmarkt georganiseerd door de Venrayse centrumondernemers. 21 Chalets met evenveel ondernemers staan op 21, 22 en 23 december op het Henseniusplein. Het hele plein wordt feestelijk aangekleed en muzikanten zorgen voor de benodigde kerstsfeer. Gluhwein en bradwurst zullen uiteraard niet ontbreken. Voor de kerstmarkt is zelfs de grote arreslee die vroeger bij Inalfa aan de Maasheseweg stond, van stal gehaald.

Net als vorige jaren zijn er in december weer twee koopzondagen. Op zondag 23 en 30 december zijn de winkels tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.

Verder zijn er in deze periode natuurlijk tal van kerstconcerten, kerstwandelingen en nog veel meer activiteiten. Vanaf het eerste weekeinde van januari slaat de feeststemming om van kerst naar carnaval. Hoewel de vastelaovend dit jaar laat is, begin maart, zullen in januari al veel prinsen in Venray uitkomen.

Afbeelding