Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Winterpret: schaatsen en meer

Op vrijdag 14 december gaat de ijsbaan in Venray weer open. Dankzij de steun van veel sponsoren is het de stichting Winterpret gelukt om weer drie weken schaatsplezier te organiseren. Dit jaar ook met een aantal nieuwe activiteiten.

Op vrijdag 14 december 2018 om 17.00 uur worden de fakkels ontstoken bij het Winterpret-paviljoen en beginnen renners van 'Run for Health' door diverse wijken en kerkdorpen te rennen om de bewoners op te roepen om naar de ijsbaan te trekken. Aansluitend zal Winterpret Venray officieel worden geopend. Na de openingstoespraken, de inzegening van de ijsbaan, wordt de schaatspiste het decor van een spectaculaire openingsshow. Vier ijsdanseressen, de Ice Fairies, nemen de aanwezigen mee in de wereld van dans-, muziek en lichteffecten.

Dit jaar is er een apart horecapaviljoen. Een mooie tent die deze dagen de huiskamer van Venray moet worden. In overleg met de horeca van Theatercafé de Artiest, Café Hulsman en de inzet van de vrijwilligers kunnen de bezoekers in de verwarmde tent genieten van het kopje koffie of thee en de eigen kroost zien schaatsen.

Elke zondagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen peuters kennis komen maken met de winterpret. Op een speciaal afgebakende schaatspiste, kunnen de kleinsten op hun of haar eigen tempo, samen met papa en mama, maar nog leuker: aan de hand van de ijspinquins, genietend op de muziek van de minidisco (door DJ Stefan) schaatsen.

Van maandag 17 december t/m vrijdag 21 december is er van 09.00 uur tot 15.00 uur (m.u.v. de woensdag) schaatsen voor de schooljeugd, mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

In die week, van maandag tot en met donderdag kunnen groepen kennismaken met curlen tussen 19.00 en 20.00 uur. Daarna wordt de curling bedrijvencompetitie gespeeld.

Nieuwe activiteiten zijn ice biking op zondag 6 januari, moonlight skating op zaterdag 29 december en de Rooyse klunentocht. Deelnemers aan de tocht gaan langs elf Venrayse winkels op zoek naar de oplossing van het puzzelwoord. Die leveren ze in bij de ijsbaan waarna op 6 januari de prijsuitreiking plaatsvindt.

Alle informatie vindt u op        
www.winterpretvenray.nl