Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Sintactiviteiten in Venray

Afgelopen zondag, 18 november, werd Sinterklaas feestelijk ingehuldigd tijdens de jaarlijkse intocht in Venray. Duizenden kinderen kwamen de goedheiligman en zijn zwarte pieten begroeten. Voor de Sint smaakt dat naar mee. Zondag 25 november zal hij ook in het centrum van Venray vertoeven.

Op het programma staan de Pietenspeurtocht en de Lichtjestocht.

De hele zondagmiddag zijn de pleinen in het centrum een grote pietenspeelplaats. Turnpietjes, fietspieten, stelpieten, danspieten, zingpieten en natuurlijk ook Sinterklaas. Kom nog even met de pieten spelen en geef Sinterklaas een handje. Lever je verlanglijstje in, nu kan het nog!!! De pieten zullen vanaf 12 uur te vinden zijn in het centrum van Venray.

Ook dit jaar zal de pietenspeurtocht niet ontbreken. Ga op zoek naar de verschillende pieten, zoek de letters en ga daarna op zoek naar de pieten met de beloning. De speurtocht zal om 14.00 beginnen en zal om 16.30 uur stoppen.

Na het succes van vorig jaren, en op speciaal verzoek van Sinterklaas, staat ook de lichtjestocht weer op het programma. Sinterklaas denkt nog regelmatig terug aan de schitterende tocht van vorig jaar. Dit jaar hoopt hij weer op heel mooi weer, en nog veel meer kinderen, papa's en mama's. Zorg dus dat je om 17.00 uur nog in het centrum van Venray bent, neem je lampje mee en doe gezellig met Sinterklaas en al zijn pieten mee. Start- en eindpunt zijn net als vorig jaar het gezellige Schouwburgplein.

Maar er staat nog meer op het programma. Zaterdag 24 november kan de Sint zelf niet in het centrum zijn. Zijn zwarte pieten daarentegen wel. Je kunt de hele middag met ze dansen en spelen en uiteraard hebben ze ook extra pepernoten meegenomen.

Ook op zaterdag 1 december zullen er weer een groot aantal pieten in het centrum van Venray te vinden zijn. Ook Sint zal hier niet ontbreken. Hij maakt ook nu wat tijd in zijn drukke agenda vrij om toch de kinderen in Venray te ontmoeten. Wil je Sinterklaas graag een handje geven, dan kan dat natuurlijk ook.

In de Hofstraat is een speciale Sinterklaaswinkel ingericht. Het kan zijn dat de Sint daar ook regelmatig zal uitrusten.

Uiteraard zijn de winkels in Venray op zondag 25 november geopend. Volop gelegenheid om uw sinterklaasinkopen te gaan doen.

Afbeelding