Hennie Beelen (links) en John Franssen op de unieke startlocatie, Raceway Venray.
Hennie Beelen (links) en John Franssen op de unieke startlocatie, Raceway Venray. Foto: Henk Lammen

Tourclub houdt Pepernoten MTB-tocht

vanaf Raceway in Ysselsteyn

Tourclub Ysselsteyn houdt op zondag 2 december de Pepernoten MTB-tocht Ysselsteyn. Deze nieuwe tocht op de kalender van de tourclub start op een unieke locatie, Raceway Venray.

De Pepernoten MTB-tocht Ysselsteyn komt in de plaats van de Peter Winnen Classic (PWC) die de laatste jaren op de kalender stond. Met pijn in het hart werd na tien jaar besloten de PWC niet meer te organiseren. "We hadden ieder jaar meer dan genoeg deelnemers. Het probleem was dat we vrijwilligers tekortkwamen. Het werd ieder jaar moeilijker om mensen te vinden die vrijwillig een steentje wilden bijdragen aan de organisatie van de classic. Vooral in die tijd van het jaar. We hebben daarom bewust gekozen voor een nieuwe activiteit aan het einde van het jaar", aldus Hennie Beelen van de Tourclub.

Deelname aan de Pepernoten MTB-tocht Ysselsteyn kan over diverse afstanden: 25, 40 en 55 kilometer. Inschrijven en starten kan tussen 08.00 en 09.30 uur. De inschrijfkosten zijn inclusief verzorging in de pauze. Tot zestien jaar is de deelname gratis. Voor, tijdens en na afloop worden de deelnemers in de watten gelegd. Op de pauzeplaats, clubhuis Egelmeers, is er een drankje en versnapering voor de deelnemers. Met zwarte pieten en een accordeonist proeft iedereen de sfeer van de tijd van het jaar. Voor het evenement is geen voorinschrijving. Franssen kan een ding verzekeren. "Het wordt een fantastische tocht op en nabij Raceway Venray. Door de bossen rond Ysselsteyn, het vorig jaar geopende Pïelrundje, maar ook natuurgebieden die normaal niet voor MTB-rijders beschikbaar zijn. Een uitdagend parcours", stelt Franssen.

Raceway Venray als startpunt moet een extra visitekaartje worden voor de nieuwe tocht. "We zijn enorm blij met de medewerking. Het is toch iets aparts om vanaf het circuit te starten en uiteindelijk weer te finishen. Bovendien is fietsen op het circuit een bijzondere gewaarwording. Na terugkomst hebben we voor de deelnemers een verrassing in petto. Op Raceway Venray is een parcours uitgezet met obstakels, brugjes, een wip, strobalen en andere hindernissen. Aan het einde van de rit mogen de fietsers zich ook hier nog een keer uitleven."