Nieuwbouw en duurzaamheid staan centraal
Nieuwbouw en duurzaamheid staan centraal Foto: Ron Koenen

Nieuwbouw en duurzaamheid centraal

Op zondag 25 november, tijdens de koopzondag in Venray, vindt er weer een editie van het Venrays Woonevent in de foyer van de Schouwburg plaats. Tussen 12.00 en 17.00 is iedereen welkom die geïnteresseerd is in het kopen, huren, (ver)bouwen, inrichten of verduurzamen van een woning. Tijdens het woonevent zijn er verschillende bedrijven en organisaties aanwezig die mensen verder op weg kunnen helpen.

Op het woonevent worden verschillende nieuwbouwprojecten gepresenteerd. Renschdaelgroep presenteert de ontwikkelplannen van het St. Anna-terrein en ook de nieuwbouwplannen op het voormalig Hermus terrein (busremise) in het centrum van Venray worden verder toegelicht. De Gemeente Venray legt tijdens het woonevent alles uit over het bouwen van een eigen woning en de verschillende mogelijkheden die er zijn in de gemeente Venray. Ook op het gebied van inrichten, aankleden en onderhouden zijn er verschillende bedrijven aanwezig.

Duurzaamheid is een centraal thema tijdens het woonevent. Er zijn diverse bedrijven aanwezig die verschillende mogelijkheden voor het verduurzamen van een woning laten zien. Zo kunnen mensen op het Schouwburgplein met eigen ogen zien hoe spouwmuurisolatie werkt.

Deelnemers woonevent

Het woonevent wordt georganiseerd door Woontafel Venray in samenwerking met verschillende Venrayse ondernemers en Venray Bloeit. Woontafel Venray is een groep van ongeveer 25 bedrijven met ieder hun eigen professie. Zo zijn daar: architecten, notarissen, makelaars, ontwikkelaars, en bouwondernemingen. Maar ook de Gemeente Venray, Wonen Limburg en de Rabobank nemen deel aan de Woontafel. Tijdens het woonevent kunnen mensen op een laagdrempelige manier in contact komen met deze bedrijven. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden voor het woonevent via de website van Venray Bloeit.