Afbeelding
Foto: Cultura Venray

Schoutenstraat nog cultureler

Naast het succes van de pop-upgalerie in het oude Halfords-pand is het team van Let It Happen in Venray (LIHVE) in samenwerking met Cultura Venray ook bezig met het optimaliseren van de uitstraling van het Schoutenstraatje. En jouw stem telt!

"Het Schoutenstraatje ademt al cultuur: Atelier Cultura, dansschool Soul Community, de verschillende kunstenaars die zich als Artist in Residence vestigen en niet te vergeten ons eigen kantoor", aldus Martin Manders van Cultura Venray. "Maar er is altijd ruimte voor meer cultuur", vult Henk van Os aan (projectleider LIHVE). Het primaire doel van dit project is het optimaliseren van de uitstraling/ aankleding van het Schoutenstraatje zodat de straat inhoudelijk en visueel aantrekkelijker wordt en beter benut gaat worden als verbindingsweg. Een tiental kunstenaars uit diverse disciplines is uitgenodigd om te solliciteren voor de opdracht 'het Schoutenstraatje op een kunstzinnige wijze visueel te optimaliseren'. Inmiddels zijn er uit alle inzendingen drie kunstenaars geselecteerd die hun opdracht uit mogen werken. Deze inzendingen zijn te lezen in de etalage van Schoutenstraatje 13 en via de link https://www.culturavenray.nl/project-schoutenstraatje/. Via centrumvisie@culturavenray.nl kun je laten weten welk project het mooist is of loop eens binnen bij 't Schoutenstraatje 8.

Groep SIMONS

Elke zaterdag is er deze zomer muziek in het centrum van Venray. Zaterdag 25 augustus speelt. de groep SIMONS, onder leiding van Pieter Simons uit Grubbenvorst.

SIMONS maakt een aantrekkelijke mix van afwisselend ontroerende, humoristische, ingetogen en uitbundige liederen in Folk(rock)-Stijl.

De Nederlandstalige- en dialectteksten zijn geschreven door Pieter Simons, zoals ook grotendeels de muziek van zijn hand is.

De band bestaat uit vier ervaren muzikanten, die spelen op (slide) gitaar, basgitaar, mondharmonica, toetsen, accordeon, tinwhistle, doedelzak en percussie.

De muzikanten zingen veelal meerstemmig .

Geroemd worden vooral de gevoelige naast de meer satirische teksten, de passievolle inzet en de warme meeslepende muziek.

Pas geleden is van SIMONS een mini CD uitgekomen met daarop 4 aansprekende nummers van recente datum.

Om een indruk van de uitstraling van SIMONS te krijgen kunt u op YouTube een aantal nummers van de groep terugvinden.

SIMONS speelt zaterdagmiddag op de Grote Markt bij de pomp.