Afbeelding
Foto: Animal Verhuur

Beestenboel in het centrum van Venray

Zondag 26 augustus is het een grote beestenboel in het centrum. Een mobiele kinderboerderij met maar liefst 70 verschillende dieren is dan in het centrum te bezorgen. Uiteraard zijn ook de winkels tijdens deze koopzondag geopend.

De mobiele kinderboerderij is een ideale plek om jong en oud in contact te laten komen met de dieren. Het is een gezellige plek waar iedereen kennis kan maken met diverse dieren. De dieren zijn te aaien en mogen onder onze begeleiding gevoerd worden. In het huisje zijn diverse soorten konijntjes, cavia's en kippen te bewonderen.

Er bevinden zich een 70-tal bijzondere dieren in en om de boerderij. Op het erfje treft men o.a. een lamaatje, alpaca, ezel, pony, kalfje, biggetje en diverse soorten schaapjes en geitjes, ganzen, eenden, kippen grote en kleine konijntjes en 2 duiven op de til.

Twee begeleiders verzorgen de dieren en houden een oogje in het zeil,

Het geheel wordt gedecoreerd met oude potten, pannen en melkbussen om het nog sfeervoller te maken. Iedereen mag tussen de dieren lopen. Om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten.

De winkels zijn die dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en bij mooi weer is het ook goed vertoeven op de vele terrassen in het centrum.