Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

'Duurzaamste etappe BinckBank Tour in 2019'

Stichting Wielerpromotie Venray wil in 2019 de 'duurzaamste etappe' van de BinckBank Tour organiseren. De Stichting zal tijdens het netwerkevent 'Een gezonde toekomst voor Venray' op dinsdag 14 augustus die ambitie toelichten en het plan officieel lanceren. "We willen op 14 augustus graag in gesprek met partijen die duurzaamheid ook belangrijk vinden en met ons willen optrekken om Venray in 2019 de primeur te geven van 'de duurzaamste etappe", laat de Stichting weten.

Dinsdag 14 augustus wordt in Venray de tijdrit verreden van de BinckBank Tour. De gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray houden voorafgaand aan de start in de Schouwburg het netwerkevent 'Een gezonde toekomst voor Venray'. Tijdens deze bijeenkomst wordt het thema duurzaamheid - dat een belangrijk onderdeel vormt van het beleid van de gemeente Venray - op een luchtige manier centraal gezet. Gastspreker is de Neerlandicus Wim Daniëls, die de genodigden meeneemt in de wereld van de fiets. Want de fiets is immers het meest duurzame vervoersmiddel dat we kennen. Daarnaast zullen de verwachtingen van de tijdrit worden gepeild en zijn er enkele korte interviews.

Het netwerkevent start om 10.30 uur. Aansluitend is de VIP lunch voor begunstigers, sponsoren en deelnemers aan het netwerkevent.


Supporterscafé aan de finishlijn

Wielerpromotie Venray en Anno '54 verzorgen direct aan de finishlijn van de tijdrit een supporterscafé, Wielerliefhebbers kunnen daar aan de finish de koers volgen met een hapje en een drankje.

Het café wordt op het kleine parkeerterrein voor het gemeentehuis ingericht. Naast eten en drinken wordt er ook een enorm grootbeeldscherm geplaatst zodat niemand iets hoeft te missen van de koers.

Daarneest staat ook het erepodium op dit terrein. Na de etappe zal de winnaar van de etappe, en zullen alle truidragers hier gehuldigd worden. Ook de winaars van de teamtijdrit, die in de ochtenduren gereden wordt, zullen hier voor het grote publiek worden gehuldigd.

VIP tickets nog steeds verkrijgbaar

Wilt u de koers volgen op het VIP paviljoen net voor de finishlijn? Dat kan. Tickets kunt u bestellen via de website www.binckbanktourvenray.nl

Het VIP paviljoen is de ideale plek om de koers te volgen. Tal van ondernemers en medewerkers van sponsoren zullen daar ook de koers volgen. Het ontbreekt de gasten aan niets en ook hier is de koers langs de lijn en op het grootbeeldscherm te volgen. Tickets voor deze geheel verzorgde middag kosten €95,00 (excl. btw). WIlt u ook de VIP lunch bijwonen in de Schouwburg. Ook dat kan. U bent dan tevens welkom op de netwerkbijeenkomst die samen met de gemeente Venray wordt georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst is duurzaamheid (zie elders in dit blad).Kaarten kunnen besteld worden via www.binckbanktourvenray.nl

Bewaakte fietsenstalling

Aan de Stationsweg, vlak bij de finishlijn wordt op dinsdag 14 augustus een bewaakte fietsenstalling ingericht. Komt u met de (ren)fiets. Dan staat uw rijwiel daar veilig. De fietsenstalling staat ter hoogte van Stationsweg nr. 7.