Afbeelding
Foto: Felix Rippe

Verkeersmaatregelen tijdens BinckBank Tour

Venray maakt op dinsdag 14 augustus 2018 voor het tweede jaar op rij deel uit van de BinckBank Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour wielerronde van Nederland en Belgiƫ. Dat betekent dat weer veel wereldtoppers in Venray te bewonderen zullen zijn.

Dinsdagmiddag 14 augustus wordt de 2e etappe van deze tour in Venray verreden. Dit is de individuele tijdrit Venray-Venray over een afstand van 12.8 kilometer. In de ochtenduren zal op hetzelfde parcours de teamtijdrit voor recreanten worden afgewerkt.

Dat de BinckBank Tour weer naar Venray komt, betekent ook dat er tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen. Het parcours van de tijdrit is dinsdag 14 augustus van 09.00 uur tot 17.00 uur volledig afgesloten, in verband met de veiligheid van de wielrenners. Dat heeft ook consequenties voor de bereikbaarheid van bedrijven, organisaties en instellingen.

Het Odapark en VieCuri Medisch Centrum zijn op 14 augustus alleen bereikbaar via de 'zuidkant'. Op de Zuidsingel kunt u oversteken naar de Westsingel. Daar is een oversteekplaats waar de politie het verkeer zal reguleren. Via de Westsingel kunt u vervolgens het Odapark via de normale route bereiken.

Het Odapark en VieCuri zijn 14 augustus niet via de 'noordzijde' te bereiken, omdat de Noordsingel (deels) en de Beekweg onderdeel zijn van het tijdritparcours. Houd er dus rekening mee dat u mogelijk iets langer onderweg bent en dat u bij de oversteek Zuidsingel-Westsingel wachttijd kunt hebben in verband met het passeren van de wielrenners.

Supermarkt Jan Linders is 14 augustus alleen bereikbaar via de Noordsingel. Service tankstation van Gerven aan de Raadhuisstraat is alleen bereikbaar via de Tuinstraat, waar voor 14 augustus het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven. Met pijlen zal de route naar van Gerven worden aangeduid. Tankstation AVIA XPress aan de Langstraat is van 9.00 tot 17.00 uur niet bereikbaar, omdat de Langstraat deel uitmaakt van het tijdritparcours.

Het bus- en treinstation in Oostrum is 14 augustus het eindstation van de bussen in Venray. Er zal vanaf het busstation aan de Prins Bernhardstraat een pendelbus naar het station in Oostrum rijden en vice versa. Vanaf het station in Oostrum kunnen mensen verder reizen per bus. Bezoekers die per trein naar Venray reizen, kunnen de pendelbus gratis gebruiken om naar het centrum van Venray te reizen.

Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de BinckBank Tour in Venray, dan kunt u contact opnemen met Jaap Litjens, projectleider van de gemeente Venray: jaap.litjens@venray.nl. Daarnaast is meer informatie te vinden op de website www.binckbanktourvenray.nl.