Afbeelding
Foto: Wim Daniëls

Duurzaamheid centraal bij BinckBank Tour

Dinsdag 14 augustus wordt in Venray de tijdrit verreden van de BinckBank Tour. Naast wielrennen staat ook duurzaamheid centraal. De gemeente Venray en de stichting Wielerpromotie Venray houden voorafgaand aan de start in de schouwburg een netwerkevent met als titel "Een gezonde toekomst voor Venray."

Tijdens deze bijeenkomst wordt het thema duurzaamheid, dat een belangrijk onderdeel vormt van het beleid van de gemeente Venray, op een luchtige manier centraal gezet. Gastspreker is de Neerlandicus Wim Daniëls, die u meeneemt in de wereld van de fiets. Want de fiets is immers het meest duurzame vervoermiddel dat we kennen.

Daarnaast zal verder de verwachtingen van de tijdrit gepeild worden en zijn er enkele korte interviews.

Het netwerkevent start om 10.30 uur. Aansluitend is de VIP lunch voor begunstigers, sponsoren en deelnemers aan het netwerkevent. Wilt u aan dit event deelnemen dan kunt u zich overigens nog aanmelden via www.binckbanktourvenray.nl

Om 9.30 uur start de teamtijdrit voor wielerliefhebbers op het Schouwburgplein. De teams zullen hetzelfde parcours afleggen als de profs dat 's middags gaan doen. De laatste ploeg zal rond 11.30 uur vertrekken.

Daarna is het aan de wielertoppers. Zij verkennen het parcours en om 13.30 uur zal de eerste renner van start gaan. Rond 16.30 start de laatste renner waarna in het supporterscafé aan de Raadhuisstraat de prijsuitreiking plaats zal vinden.