Afbeelding
Foto: Ron Koenen

BinckBank Tour Venray zoekt vrijwilligers

De BinckBank Tour, de enige meerdaagse World Tour-wielerwedstrijd van Nederland en België, komt op dinsdag 14 augustus weer naar Venray. Die dag staat een tijdrit gepland over 12,7 kilometer met vertrek en aankomst in het centrum van Venray. De Stichting Wielerpromotie is voor de organisatie van dit wielerspektakel op zoek naar een groot aantal vrijwilligers.

"Vorig jaar hebben we zo'n 170 vrijwilligers gehad die ons die dag geholpen hebben met het in goede banen leiden van de etappe. Daar hebben we veel steun aan gehad. Het mooie is dat een groot aantal verenigingen voor deze vrijwilligers heeft gezorgd en daar een financiële vergoeding voor kreeg", legt voorzitter Maurice Ambaum van de Stichting Wielerpromotie Venray uit. "Dit jaar hebben we een tijdrit met in de ochtenduren een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers. Die rijden op hetzelfde parcours als de profs. Dit betekent dat we op 14 augustus weer heel veel vrijwilligers nodig hebben voor allerhande werkzaamheden, van gastvrouw tot verkeersregelaar", aldus Ambaum.

Vergoeding

Verenigingen die vrijwilligers willen en kunnen leveren, maar ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@binckbanktourvenray.nl.

Mensen die zich in clubverband aanmelden, ontvangen 5 euro per persoon per uur voor de clubkas. Ook via Facebook @binckbanktourvenray en de website www.binckbanktourvenray.nl is aanmelden mogelijk.

Vooral mensen met een technische achtergrond zijn welkom (verleggen/afdekken van kabels, en algemene ondersteuning mochten er technische defecten ontstaan). "Voor de vrijwilligers is het een prachtige dag waarbij ze deel uitmaken van een een sportevenement met veel wereldtoppers. En wij zijn daar zeer mee geholpen."

Kijk voor meer informatie, ook over sponsormogelijkheden, op de website www.binckbanktourvenray.nl.


Doe mee met de ploegentijdrit

Wat is er mooier dan met je fietsvrienden het parcours van de tijdrit in Venray te mogen rijden. Volle bak om samen een toptijd neer te zetten. Dat kan op 14 augustus tijdens de BinckBank Tour.

Voorafgaand aan de profs, kunnen fietsliefhebbers het 12,7 km lange parcours als team afleggen. Om 9.30 uur start het eerste team, het laatste team zal rond 11.30 uur starten. "We verwachten tussen de 80 en 100 teams die deze ochtend gaan meedoen." Voor wielerliefhebbers is dit een hele mooie ervaring. Daarnaast zullen de winners tegelijk met de winnaar van de tijdrit, en de andere truidragers, gehuldigd worden aan de finishlijn. Daar is een speciaal supporterscafé waar iedereen welkom is.

Het is niet de eerste keer dat Wielerpromotie Venray een teamtijdrit organiseert. Twee jaar lang hebben we dat samen met TWC Oostrum gedaan. DIt jaar heeft de BinckBank Tour het in het programma opgenomen. Dat betekent voor ons dit jaar minder organisatie.

Interesse om mee te doen? Meld je dan aan via www.binckbanktourvenray.nl/aanmelden.