Afbeelding
Foto: Henk Lammen

BinckBank Tour 14 augustustweede etappe

Individuele tijdrit in Venray

Op dinsdag 14 augustus komt de BinckBank Tour weer naar Venray. Na het succes van vorig jaar wordt dit jaar de tweede etappe, een tijdrit in en om Venray, gehouden. Ook nu weer staan alle topteams aan de start voor deze meerdaagse wedstrijd door België en Nederland.

Welke renners aan de start komen, is nog niet bekend. De wedstrijd wordt gehouden tussen de Tour de France en de Vuelta in Spanje. Daarom is nog niet duidelijk welke wielrenners door de ploegen geselecteerd worden.

Vorig jaar was Venray voor het eerst finishplaats van de BinckBank Tour en kreeg Venray meteen de gewenste winnaar in de persoon van wereldkampioen Peter Sagan. Dit jaar start de BinckBank Tour op maandag 13 augustus in Friesland en komt het wielercircus op de tweede dag naar Venray voor een 12,7 kilometer lange tijdrit. Mocht hij meedoen is Tom Dumoulin uiteraard een van de favorieten maar het veld kent veel tijdritspecialisten zoals Roglic, Van Emden, Tony Martin, Campenaerts en Dennis om maar een paar namen te noemen.

Naast de individuele tijdrit wordt op 14 augustus ook een ploegentijdrit voor wielerliefhebbers gehouden. Teams van vier personen kunnen zich hiervoor inschrijven. Naast de sportieve uitdaging geeft het ook een kick om op het tijdritparcours van de BinckBank Tour te mogen fietsen.

De wielerliefhebbers starten om 9.30 uur. Het laatste team start rond 11.30 uur. De winnaars zullen later op de dag, tegelijkertijd met de winnaar van de etappe en de truidragers, worden gehuldigd in het supporterscafé aan de finishlijn. Teams kunnen zich nog aanmelden via www.binckbanktourvenray.nl