Afbeelding
Foto: Huub den Bels

40 jaar visverkoop op kermis Venray

Dit jaar staat Huub den Bels 40 jaar op de Venrayse kermis. De Tegelse vishandelaar is een van de vaste gezichten. Niet alleen tijdens de kermis maar ook wekelijks in Leunen. Eigenaar Huub Rutten komt graag naar Venray.

"Den Bels" staat voor het begin van de viswinkel in Tegelen. Huub nam het bedrijf in 1996 over van zijn moeder, die samen met de vader van Huub ooit het bedrijf overnam van de toenmalige Belgische eigenaar.

Naast een vaste winkel in Tegelen, ging de vader van Huub, en later Huub zelf ook, verkopen vanuit een opbouwkraam. Die stond op veel kermissen in de regio. In 1970 werd de kraam verruild voor de eerste verkoopwagen. Voor die tijd een hele mooie wagen waarmee de basis werd gelegd voor nog eens drie verkoopwagens.

In 1986 werd het bedrijf getroffen door een grote brand. In dat jaar overleed ook de vader van Huub maar het bedrijf werd geheel opnieuw opgebouwd. Na de overname door Huub in 1996, Huub ging zich meer op kermissen richten en bouwde hij zijn eerste grote verkoopkraam. Die werd tijdens de Venrayse kermis officieel in gebruik genomen door burgemeester Waals. Ook de tweede grote verkoopwagen werd in 2001 in Venray feestelijk geopend.

De verkoopwagens van Huub den Bels voldoen aan alle wettelijke eisen en staan bekend om hun frisse uitstraling, fraaie inrichting en verlichting. Daarnaast zijn de wagens ook steeds meer bij evenementen terug te vinden.

En de Venrayse kermis? "Die heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart", aldus Huub.