Afbeelding
Foto: ron koenen

Politiepost aan de Schoolstraat

Venrayse kermis is ook voor de politie een mooi evenement om aanwezig te zijn en daar waar nodig op te treden als dat noodzakelijk. Samen met veiligheidspartners alsmede de horeca is geregeld voor-overleg geweest om duidelijke afspraken te maken. Voor wat betreft de veiligheid zal er nauw samengewerkt worden met deze disciplines.

Over het algemeen kan worden gesteld dat de kermis in Venray veilig en gezellig is. Een familiekermis waar in totaal ongeveer 200.000 tot 250.000 bezoekers op af komen. Een van de drukste kermissen in Nederland. Iets waar Venray trots op mag zijn.

Net zoals voorgaande jaren beschikt de politie wederom over een politiepost, welke op de Schoolstraat gestationeerd zal zijn. Hier kunt u voor alle vragen op het gebied veiligheid terecht.

De politie Venray-Gennep zal alle dagen met de kermis aanwezig zijn. Sommige agenten zullen dit jaar beschikken over zogenaamde bodycams. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat een incident vastgelegd wordt en kan later gebruikt worden als bewijsmateriaal. Voor de opsporing en afhandeling van zaken een groot pluspunt en nog een ander bijkomend effect kan zijn dat personen zich rustiger gedragen als ze in de gaten hebben dat ze worden gefilmd. Personen die zich desondanks toch misdragen lopen de kans op een gebiedsverbod, wat dus in zal houden einde kermis voor die persoon. We hopen dat we dit middel niet toe hoeven passen. De collega's van politie Venray Gennep zijn voorbereid op een gezellige drukke kermis. Laten we er samen een mooi kermis feest van
maken.

Tijdens de kermis kunt u dus terecht bij de politiepost aan de Schoolstraat (achterzijde Hema). U kunt ons ook volgens op twitter en op facebook politie Venray Gennep.

Marcel Deenen, wijkagent Venray Centrum.

Instagram: wijkagent_marceldeenen.