Afbeelding
Foto: Henk Lammen

"Nieuw in geoliede machine"

Venray | Jan Loonen debuteert dit jaar als kermiswethouder. Na de gemeenteraadsverkiezingen nam hij het stokje over van de vertrekkende Ike Busser. De rol van kermiswethouder zit Loonen als gegoten. "Ik ben echt wel een kermisvierder. Het is een mooi feest voor jong en oud en dat moeten we in stand houden."

De Venrayse kermis is een van de grootste in de regio en trekt publiek uit de wijde omgeving. Samen met het kermisteam, exploitanten, handhavers en de horeca moet het ook dit jaar weer een groot feest worden. "De horeca moet altijd ondersteunend zijn aan de kermis. De goede mix van attracties blijft het belangrijkste. Ook de routing hebben we dit jaar weer aangehouden, dat is vorig jaar goed bevallen."

Loonen is dus nieuw in het kermisteam van coördinator Helene Busser. Het bevalt Loonen tot nu toe uitstekend op zijn nieuwe post. "Ik ben erg tevreden over het huidige kermisteam. 'Never change a winning team', zeggen ze dan. Het is niet nodig om direct mijn stempel te drukken. Het gaat goed dus er is geen reden om het roer rigoureus om te gooien."

Zoals Loonen al aangeeft is hij een echte kermisvierder. In het verleden maakte hij dagelijks een ronde over het kermisterrein, nu plant hij zijn bezoeken. "Het is altijd enorm gezellig. Nu bezoek ik met mijn zoontje verschillende attracties."

Grote publiekstrekker van deze kermis is de Goldmine Tower. De vrije val van negentig meter hoog heeft een speciaal tintje. De zittingen van attractie hellen op het hoogste punt ook nog naar voren. "Ik denk wel dat ik een rit ga maken in deze attractie, maar ik weet het nog niet zeker."

De Turbo Polyp en Power Dancer worden door Loonen in ieder geval overgeslagen."Die attracties zijn toch meer iets voor de jeugd. Vroeger kon het voor mij ook niet gek genoeg, maar dat is nu wel anders."

De kermis wordt op woensdag 8 augustus afgesloten met Rio in Rooij. Met een Caribische limboshow van AGOGO en een Braziliaanse Sambaband kunnen de bezoekers van de kermis limbodansen. "Het is een gevarieerd programma met activiteiten voor alle leeftijden. Dat is zo ontzettend belangrijk. Iedereen moet zich welkom voelen op de kermis."

Dit jaar zal er ook weer een vuurwerkshow zijn aan de voorzijde van het gemeentehuis. "We hebben op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur een prikkelarme kermis. Een mooie ontwikkeling om het feest voor iedereen toegankelijk te maken."