Glasvezel in wijken Vlakwater en Brabander

Venray | GlaswebVenray is van plan om ook de wijken Vlakwater en Brabander te voorzien van glasvezel.

Bij de deadline op 31 oktober had de wijk Vlakwater het hiervoor benodigde aanmeldpercentage behaald, de wijk de Brabander zat er toen tegenaan. In de afgelopen maanden zijn ook in wijk de Brabander nog diverse aanmeldingen binnengekomen. Momenteel heeft deze wijk nog circa dertig aanmeldingen nodig om ook het minimaal benodigde percentage van 30 procent klantaanmeldingen te behalen. "Met de positieve inzet van onze Glasweb-teamleden en wijkraad Brabander, zijn wij ervan overtuigd dat we dit ook gaan halen", aldus Anita Emonts van GlaswebVenray. Eerder was de planning om een wijkcentrale te plaatsen aan de Beekweg en daar de wijken Vlakwater, Brabander, Noord-West en een gedeelte van wijk Centrum op aan te sluiten. Aangezien de wijken Noord-West en het gedeelte van wijk Centrum het percentage niet hebben behaald, worden deze vooralsnog niet meegenomen in de aanleg.

Hoe deze wijziging er nu technisch en economisch uit komt te zien, moet de komende maand duidelijker worden. "Op deze manier wordt 'Als u het wilt!' ook beloond, zoals we dit ook in fase 1 hebben gedaan, geeft Bart Lemmen (Directeur GlaswebVenray) aan. Zodra blijkt dat het economisch verantwoord en de financiering hiervan rond is, zullen we de voorbereidingen starten om de wijken Vlakwater en Brabander te voorzien van glasvezel."

Aanmelden zonder aanlegkosten is nog steeds mogelijk, zowel in de wijken Vlakwater en Brabander, maar dit geldt ook voor de andere wijken van Venray. De komende tijd gaat Glasweb zich verder verdiepen in mogelijke campagnes in de andere wijken van Venray. Zodra een wijk het percentage van 30 procent klantaanmeldingen heeft behaald en het economisch verantwoord is, wordt ook deze wijk meegenomen in de aanleg van glasvezel.

Ook graag glasvezel in uw wijk? Bent of kent u iemand die hier een steentje aan bij wil dragen zodat ook uw wijk glasvezel krijgt? Stuur dan een e-mail naar info@glaswebvenray.nu.