Afbeelding
Eigen foto

Zingen rond de kerststal

Venray | Zondagmiddag 22 december was de Grote Kerk in Venray gevuld met zang en muziek bij de activiteit Zingen rond de kerststal, een muzikale voorbereiding op het kerstfeest, die dit jaar al weer voor de dertiende keer werd georganiseerd door de Dekenale Koorkring Venray.

Na het openingswoord door deken Smeets zetten diverse Venrayse koren en ensembles hun beste beentje voor met hun advent- en kerstrepertoire. Jong en oud was vertegenwoordigd, het publiek luisterde geboeid naar kinderkoor De Singeltjes en ouderenkoor Crescendo. Vocal Group Transparant, een koor met honderd leden, deed voor het eerst mee en het Uitvaartkoor verraste de toehoorders met klassieke liederen. A Djambo bracht een werelds repertoire ten gehore en Gemengd Koor het Zonnelied zong kerstliederen in verschillende talen.

Het koor Zangers van St. Frans kreeg de toehoorders stil met zijn klassieke werken, en de ensembles En Bloc en Poco a Poco en Houtblazersgroep Sandra Lucassen zorgden er met hun klanken dat de bezoekers met een muzikaal kerstgevoel huiswaarts keerden.